28.06.2016 — 09:55

З Днем Конституції України!

 

flag-1024x685Дорогі земляки!

28 червня 1996 року сталась визначна подія у політичному та суспільному житті незалежної демократичної України – було прийнято Конституцію – Основний закон нашої держави.

З повагою і вдячністю сьогодні варто згадати всіх державотворців, котрі боролися за Україну, а також тих народних депутатів другого скликання, котрі 20 років тому піднялися над вузькопартійними інтересами, досягли порозуміння, виявили державну мудрість і ухвалили Конституцію незалежної держави. Українська нація зробила незворотний вибір на користь національного самовизначення та верховенства права, утвердження в державі європейських політичних, соціальних, економічних та гуманітарних стандартів, забезпечення прав і свобод Людини і Громадянина.

Процес побудови правової держави наразі триває. Ми рухаємось у правильному напрямку і впевнені, що ці кроки дозволять нам побудувати правову державу, яка займе гідне місце у світовій спільноті. Без Конституції України цього б неможливо було досягти, адже Основний закон – це не лише назва, а й надзвичайно важливий політико – правовий документ, що є запорукою подальшого демократичного розвитку нашої держави.

Але якими б ідейними та демократичними не були конституційні норми, вони самі по собі не змінять наше життя на краще. Для досягнення вагомих здобутків в державотворенні всім нам потрібно бути в єдності та докласти максимум зусиль задля втілення бажаної мети – збереження миру та утвердження України як розвиненої демократичної європейської держави.

Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Слава Україні!

 

 

З повагою

Голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук

Голова обласної ради Михайло Загородний