29.06.2016 — 16:51

Допомога демобілізованим воїнам у вирішенні їхніх проблем

P1010216

29 червня 2016 року в приміщені Волочиського районного центру зайнятості   відбувся інформаційний семінар для 26 осіб з числа демобілізованих із зони АТО, які зараз перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Головною метою заходу є координація дій державних установ для всебічної допомоги демобілізованим воїнам у вирішенні їхніх проблем. Зокрема, налагодження роботи з надання соціально-психологічної допомоги, удосконалення соціального партнерства та координації дій спрямованих на вдосконалення системи інформаційної та профорієнтаційної роботи, психологічної підтримки серед демобілізованих військовослужбовців, Волочиський районний центр зайнятості заключив угоди про співпрацю з Волочиським районним коміссаріатом, управлінням соціального захисту населення та іншими відділами РДА.

Перший заступник голови Волочиської РДА О. Карун ознайомив присутніх про роботу щодо забезпечення правових і соціальних гарантій учасників АТО і їх сімей, зокрема щодо лікування, отримання матеріальної допомоги, земельних ділянок, безкоштовного проїзду в громадському транспорті,  та вирішенням інших нагальних питань.

Про широкий спектр послуг, які надає служба зайнятості на засадах соціального страхування, пошук підходящої роботи відповідно до освіти, кваліфікації, професійного досвіду претендента, участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру розповів заступник директора районного центру зайнятості О. Шелега. Він детально охарактеризував актуальні вакансії, якими вже зараз можуть скористатися демобілізовані військовослужбовці, в тому числі по Хмельницькій області та інших регіонах України, а також щодо можливого проходження професійного навчання, зокрема в Центрах профтехосвіти Державної служби зайнятості, можливості залучення до тимчасової зайнятості.

У ході заходу Волочиський військовий комісар Романов В.А. ознайомив присутніх з особливостями соціального захисту учасників АТО і їх сімей, а також наголосив на перевагах проходження військової служби за контрактом в Збройних силах України, акцентував увагу на збільшенні грошового забезпечення військовослужбовців.

Також під час семінару заступник начальника управління соціального захисту населення РДА С.І.Громський розповів про можливість проходження психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення їх санаторно-курортним лікуванням.

Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на поставлені питання та обмінялись контактами.