29.06.2016 — 15:00

Право підприємств, організацій, громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування гарантовано законом

Сьогодні у приміщенні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за участі т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника відбулося засідання комісії з питань діяльності підприємств, організацій, громадських організацій інвалідів в області.

IMG_1623На порядок денний винесено питання надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування Кам’янець-Подільському учбово-виробничому підприємству Українського товариства глухих, зокрема пільги зі сплати податку на прибуток, податку на додану вартість та податку на майно.

Кам’янець-Подільське учбово-виробниче підприємство глухих є виробничою одиницею Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Українське товариство глухих” і базою для професійного навчання та працевлаштування інвалідів, не лише по слуху, а з інших нозологій.

Основним видом діяльності підприємства є виробництво та реалізація швейних виробів. На підприємстві проводиться індивідуальне професійне навчання глухих випускників спецшкіл-інтернатів та слабочуючих дітей області професії “швея-мотористка”.

На балансі підприємства є гуртожиток, де проживають працівники підприємства.

У 2016-2017 роках підприємство планує збільшити виробництво продукції на 10% за рахунок розробки та впровадження нових моделей спецодягу. Окрім того заплановано покупку нового обладнання, яке дасть змогу освоїти нові види продукції та збільшити продуктивність праці.

IMG_1625

Кошти, отримані від пільг з оподаткування, будуть спрямовані на фінансування соціальних потреб працівників підприємства, поповнення обігових коштів з метою збільшення обсягів реалізації і прибутків підприємства та придбання основних засобів для модернізації технологічних процесів.

Проаналізувавши надані матеріали, комісія прийняла відповідні рішення.

Зберегти

Зберегти