29.06.2016 — 18:19

Виїзне засідання комісії щодо роботи ТОВ “Центр інноваційно-будівельних технологій”

29 червня 2016 року під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного в м.Дунаївці відбулося виїзне засідання комісії щодо вивчення ситуації, пов’язаної з діяльністю ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій».

20160629_114039_Richtone(HDR)

Першочергово члени комісії здійснили виїзд безпосередньо на підприємство, та здійснили огляд території, виробничих приміщень, обладнання, провели ознайомлення з усім виробничими процесами.

За результатами ознайомлення з наявною документацією було встановлено, що дане підприємство належить до ІІ категорії небезпечності виробництва, та повинно кожні 5 років отримувати дозвіл на викиди забруднююючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Термін дії отриманого підприємством дозволу на викиди закінчився в 2015 році, жодних дій щодо отримання нового дозволу на викиди забруднюючих речовин підприємством не було здійснено.

Далі робота комісії продовжилась в залі засідань райдержадміністрації.20160629_113721_Richtone(HDR)

За результатами проведення комісійного огляду виробництва на ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій» було здійснено обговорення та визначено чіткий алгоритм дій з вирішення питання подальшої діяльності підприємства.

Зокрема дано доручення Дунаєвецькій міській раді спільно з громадськістю визначити аудиторську компанію, з відповідним дозволом та ліцензією, яка може провести екологічний аудит з приводу визначення шкідливості виробництва ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій». За результатами висновку аудиту, у разі не виявлення перевищення допустимих норм викидів забруднююючих речовин в атмосферне повітря, буде розпочата процедура надання дозволу на викиди ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій».

Звертаючись до представників ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій», т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний наголосив на тому, що з метою зняття соціальної напруги серед населення, також необхідно демонтувати лінію з переробки відходів.

На даний час на підприємстві виробниче обладнання опломбовано, виробництво не буде працювати поки підприємством не буде отримано дозвіл на викиди забруднююючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

 20160629_103240