01.07.2016 — 14:14

В області активно працюють над наближенням адміністративних сервісів до громадян

30 червня 2016 року за підтримки обласної державної адміністрації у Головному територіальному управлінні юстиції в області відбулися практичні навчання адміністраторів місцевих центрів надання адміністративних послуг області з питань державної реєстрації громадських формувань.

Проведення заходу стало продовженням реформ, які тривають в системі надання адміністративних послуг, пов’язаних з децентралізацією владних повноважень, наближенням адміністративних сервісів до громадян.

IMG_8771

У зв’язку з реорганізацією органів юстиції та ліквідацією районних, міськрайонних управлінь юстиції області з 01 липня 2016 року через центри надання адміністративних послуг буде здійснюватися державна реєстрація громадських організацій, структурних утворень політичних партій, організацій профспілок, роботодавців, інших громадських формувань.

Зокрема, проведення державної реєстрації громадських організацій з правом юридичної особи та їх відокремлених підрозділів, структурних утворень політичних партій з правом юридичної особи, організацій профспілок здійснюється через центри надання адміністративних послуг, реєстрація громадських формувань, які мають намір здійснювати свою діяльність без статусу юридичної особи, буде проводитись виключно Головним територіальним управлінням юстиції.

DSCN8098

Присутні на навчаннях адміністратори центрів надання адміністративних послуг отримали роз’яснення щодо вимог до переліку документів, необхідного для проведення реєстраційних дій, термінів та процедури отримання результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Ефективність роботи місцевих центрів надання адміністративних послуг знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації. Для зручності суб’єктів звернення постійно збільшується перелік адмінпослуг, які надаються за принципом “єдиного вікна”. Так, за І півріччя 2016 року через центри надано 168,0 тис. адміністративних послуг, що на 21,0 тис. послуг або на 14,0% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації

Зберегти

Зберегти