07.07.2016 — 16:45

Олександр Корнійчук: Майбутнє українського агробізнесу за впровадженням інноваційних технологій

1 031

Сьогодні, 7 липня відбулось відкриття інноваційно-технологічного комплексу «Зіньків» ТОВ «Енселко Агро» в с.Зіньків Віньковецького району, що розроблений компанією «Кернел». Це значний крок у поліпшені аграрної інфраструктури та розвитку соціальної сфери села.

Участь у офіційному відкритті взяв голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, представники місцевих органів влади, громадськість району.

Історія становлення Компанії Кернел розпочалася 20 років тому, і за цей час Компанія зарекомендувала себе стабільним та потужним агро виробником, що користується довірою населення сотень населених пунктів у різних регіонах України.

Олександр Олександрович запевнив присутніх, що головними завданнями для нашої держави залишається підтримка сільськогосподарського виробника, поліпшення аграрної інфраструктури та розвиток соціальної сфери села.

«Тому, те, що дана компанія обрала для впровадження свого проекту Хмельниччину стане поштовх для місцевого економічного та соціального розвитку, створення нових робочих місць», – підкреслив Олександр Корнійчук.

Загалом Кернел займається вирощуванням сільськогосподарської продукції, зберіганням та переробкою зерна на елеваторах, виробництвом олії, реалізацією зерна та олії як на внутрішні, так і на зовнішні ринки.

Оскільки одним з пріоритетних напрямків діяльності Компанії є сучасне виробництво сільгосппродукції – це забезпечить провідні позиції нашої області на українському ринку продовольства.

Очільник краю висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з реалізації інших проектів в області та вручив нагороди обласної державної адміністрації кращим працівникам компанії, що були долучені до створення інноваційно-технологічного комплексу «Зіньків».1 030

 

 

Довідково:

ТОВ «Енселко Агро» входить до складу Компанії Кернел. Підприємство обробляє близько 100 тис. га землі   у 13 районах Хмельницькій області.

Підприємство має понад 44 000 пайовиків. У вирощуванні сільськогосподарської продукції акцент на кукурудзі, соняшнику, сої, озимих та кормових культур.

2015  аграрний рік  Енселко Агро (Кернел)  закінчило  з значними досягненнями по врожайності пізніх  та озимих культур.

1 001

Сучасний інноваційно-технічний комплекс Зіньків компанії Кернел:

Загальна площа комплексу складає 56 250,0 м2.

До складу комплексу «Зіньків» входять:

  1. Ремонтна майстерня (площа – 3331,72 м2)

– Склад запасних частин

–  СТО (станція технічного обслуговування)

  1. Складські приміщення (площа – 2758,0 м2)

–  для зберігання посівного матеріалу

– для зберігання посівного матеріалу

  1. Навіси для зберігання техніки (площа – 3294,0 м2)
  2. Ваги автомобільні (площа – 111 м2)
  3. Майданчики для зберігання техніки та інвентарю (площа – 8 242 м2)
  4. Майданчики для легкового транспорту
  5. Адміністративний корпус
  6. Побутовий корпус

Ключові особливості комплексу

  1. Системний моніторинг стану технічного забезпечення Компанії
  2. Швидке та високопрофесійне реагування на виникаючі проблеми
  3. Впровадження конкурентоспроможних технологій та технологічних комплексів для інноваційного розвитку
  4. Випробування, тестування технічних засобів, контроль їх якості, відповідності сучасним вимогам Агробізнесу
  5. Обслуговування земельного масиву у 80 тис. га.

Для реалізації будівництва комплексу «Зіньків» було укладено 369 договорів та додаткових угод з контрагентами, залучено 75 підприємств.

Сучасний інноваційно-технічний комплекс Зіньків компанії Кернел – це перший і єдиний в області комплекс такого масштабу.