15.07.2016 — 17:03

За вказівкою губернатора перевірять, чи законна вирубка лісу в Городоцькому районі

Нещодавно обурена громадськість краю звернулася до голови Хмельницької обласної державної адміністрації зі скаргами на вирубку лісу в Городоцькому районі. Активісти стверджували, що там незаконно вирізаються здоровезні живі дуби. Аби усе побачити на власні очі та з’ясувати, чи справді вирубка лісу є незаконною, Олександр Корнійчук сьогодні разом з представниками правоохоронних органів, фахівців обласних інспекцій та структур побували на Городоччині.

IMG_4080

«Вирішили створити комісію, до роботи якої залучити, окрім правоохоронних органів та фахівців, громадськість Городоцького району – саме тих людей, яким найбільше болить доля цих лісів», – сказав Олександр Олександрович.

Під час перебування у районі було оглянуто декілька ділянок вирубки лісу, нові насадження, зроблені лісниками, та місце, де встановлена бочка для виготовлення деревного вугілля. Комісія перевірить усю документацію та інвентаризує деревину.

IMG_4089

«Я бачу бажання голови обласної адміністрації в усьому розібратися. І це гарний знак для нас», – зазначив голова громадської ради при ОДА та голова громадського формування «Рада Майдану» Алім Міщук.

Голова адміністрації закликав громадськість і надалі бути активними та під час виявлення подібних фактів звертатися до райдержадміністрацій та поліції.

IMG_4048