25.07.2016 — 10:04

Житомирщина запрошує до участі в Фестивалі льону

льон27 серпня 2016р. з 10 до 20 год. в с. Стремигород Коростенського району Житомирської області проводитиметься Фестивалю льону.

Офіційна мета заходу – підтримка, розвиток вирощування льону та виробництва товарів із нього в Україні. Девіз фестивалю – «Повернемо льон – відродимо село!». Організовує захід Ірина Костюшко, депутат Житомирської облради та власниця агрокомпанї «Зоря», за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства.

Під час фестивалю відбудеться наукова конференція, присвячена обговоренню проблем та перспектив розвитку галузі льонарства. Окрім цього до участі запрошені виробники льону.

Працюватиме концертний майданчик, де виступатимуть фольклорні та театральні колективи, а на вечір заплановано великий концерт. Також працюватиме ярмарок, де будуть представлені вироби провідних майстрів народного мистецтва і художніх промислів з різних областей України, товари з льону, художня вишивка. Проходитимуть майстер класи, в тому числі і кулінарні – приготування страв із льону та олії з льону.   Скетчі учасникам, дефіле від відомої української дизайнерки, музей – це буде справжнє свято.

До участі в Фестивалі запрошуються всі бажаючі!

За довідками звертайтесь до організаторів.