28.07.2016 — 17:02

Хрещення Київської Русі-України. Історія віків та сьогодення

В Ізяславському районному історико-краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід присвячений Дню хрещення Київської Русі – України. Участь у ньому взяли представники райдержадміністрації, духовенства та громадськості.

SAM_0832Завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації Віктор Кучерук здійснив історичний екскурс «Хрещення Київської Русі-України. Історія віків та сьогодення», у якому нагадав присутнім про визначну постать в історії нашої держави – князя Володимира  Великого.

Християнська віра, яку він  прийняв у візантійському обряді, стала з часом серцем і душею українського народу й держави, основою нашої культури, звичаїв і обрядів. Завдяки глибокій вірі та високій духовності наш народ пережив важкі випробування, гноблення, неволю, війни та лихоліття. Володимир Великий вічно житиме у серці  нашого народу як його хреститель, апостол і святий.

SAM_0867Заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко зазначив, що сьогоднішнє зібрання за участі представників найбільших християнських конфесій району, є свідченням єдності та розуміння між жителями громади району. Він подякував духовенству за співпрацю у соціальній, культурно-просвітницькій сферах, і особливо у сфері духовно-морального виховання підростаючого покоління.

SAM_0871

Далі до присутніх  звернулись благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київський патріархат митрофорний протоієрей о. Володимир Ковальчук, священик соборного храму Різдва Христового (м.Ізяслав) Української Православної Церкви о. Олександр Філюк, настоятель костелу святого Йосипа Римо-католицької церкви о. Едуард Пюро. Вони звернули увагу на значення християнства в духовному розвитку кожної людини, на важливості дотримання християнських традицій в житі кожного. Також ними було зазначено, що це свято має стати святом нашої державності, європейської ідентичності нашого народу і країни, нашого духовного і культурного єднання.

На завершення учасники заходу оглянули експозицію Ізяславського районного історико-краєзнавчого музею та тематичну виставку із фондів музею.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації

SAM_0876