29.07.2016 — 15:00

Область отримала кошти на придбання трьох квартир для учасників АТО

29 липня під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника відбулося чергове засідання Комісії з питань забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих.

IMG_4337На засіданні були присутні голова Комісії, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Світлана Лукомська, члени Комісії, заступники голів Полонської, Хмельницької райдержадміністрацій, Хмельницького, Нетішинського міських голів, начальники управлінь соціального захисту населення Полонської, Хмельницької райдержадміністрацій, Хмельницького міськвиконкому, учасники антитерористичної операції.

Світлана Іванівна повідомила присутнім, що кошти на придбання житла трьом учасникам АТО вже надійшли на рахунки Департаменту соцзахисту. Першою буде придбана квартира для мешканця міста Хмельницького, який вже обрав бажане житло. На даний час триває підготовка необхідних документів.

Далі Комісія розглянула звернення заступника голови Хмельницької райдержадміністрації Сергія Янчука щодо заяви дружини   загиблого в зоні проведення АТО військовослужбовця про відтермінування виділення коштів для придбання житла. У зв’язку з проблемами фінансового та юридичного характеру, які на даний час має ця сім’я, покупка квартири для них буде відкладена до їх вирішення. Комісія задовольнила дане звернення.

IMG_4338Відтак Світлана Лукомська поставила перед членами Комісії питання подальшого використання коштів, що надійшли в Департамент соцзахисту на купівлю квартири для сім’ї загиблого з Хмельницького району. За результатами обговорення було прийняте рішення про спрямування вивільнених коштів на купівлю квартири для наступного за чергою учасника АТО.

У зв’язку з цим рішенням члени комісії обговорили кандидатури з числа осіб, які отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції, втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, та можуть претендувати на придбання житла.

IMG_4343

Розглянувши 5 імовірних кандидатів, та заслухавши інформацію спеціалістів, Комісія вирішила, що першочергове право на придбання житла має житель м.Нетішина, який був поранений під час виконання військового обов’язку та отримав зокрема поранення нижніх кінцівок. Учасник АТО має другу групу інвалідності та потребує покращення житлових умов.