29.07.2016 — 17:09

На засіданні ТЕБ і НС вкотре обговорили заходи по ліквідації наслідків негоди на Городоччині

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка проведено позапланове засідання комісії ТЕБ і НС, на якому розглянуто питання «Про класифікацію надзвичайної ситуації яка виникла 17 липня 2016 року на території Хмельницької області та надання допомоги для проведення невідкладних відновлювальних робіт в Городоцькому районі».

У засіданні комісії взяли участь: члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій; голова Городоцької райдержадміністрації Віталій Кропивницький, Городоцький міський голова Василь Підлісний та керівники окремих відомств, установ області.

IMG_4345

Як відомо, 17 липня поточного року внаслідок несприятливих метеоумов (сильний вітер, дощ, град) на території 27 населених пунктів Хмельницької області, а саме: Городоцького, Чемеровецького, Хмельницького, Красилівського, Старокостянтинівського, Шепетівського, Ярмолинецького районів та м. Старокостянтинів, зазнали пошкодження 7988 житлових будинків, пошкоджено покрівлі у 12 школах, 12 будинках культури, 7 дитячих садків, 19 закладів охорони здоров’я та 420 будинків незахищених верств населення.

Для ліквідації наслідків негоди були залученні підрозділи ДСНС України в області, аварійні бригади ПАТ «Хмельницькобленерго», комунальні служби.

За попередньою інформацією для ліквідації наслідків негоди необхідно 34 646,962 тис. грн. станом на 29.07.2016 року із бюджетів всіх рівні вже виділено 4099 тис. грн.

У зв’язку з цим, 28 липня надійшло звернення від Городоцької райдержадміністрації щодо надання допомоги з ліквідації наслідків негоди та класифікації даної події як надзвичайної ситуацій її природного характеру регіонального рівня.

Відтак, структурними підрозділами обласної державної адміністрації в найкоротші терміни було вивчено звернення Городоцької районної державної адміністрації щодо виділення матеріалів з обласного матеріального резерву, фінансових ресурсів з обласного резервного фонду та наданий відповідний пакет документів.

IMG_4352

Враховуючи вищевикладене регіональною комісію ТЕБ і НС дану ситуацію, класифікувати як надзвичайну ситуацію природного характеру, регіонального рівня, та прийнято рішення про виділення з регіонального матеріального резерву шиферу для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

По завершенні засідання Володимир Ілліч надав доручення Городоцькій райдержадміністрації доопрацювати документи, які були надіслані до обласної державної адміністрації на розгляд, та надати їх через Департамент фінансів та Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації для прийняття рішення щодо виділення фінансових ресурсів з резервного фонду обласного бюджету відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету».