29.07.2016 — 18:17

У Старокостянтинівському районі знешкодили 1717 боєприпасів часів Другої світової війни

Нагадаємо, що 28 липня під час контрольного обстеження місцевості на місці виконання чергової заявки в Шепетівському районі сапери ДСНС виявили 1667 мінометних мін калібру 51 мм та 20 підривників до артснарядів. Повідомлення про знахідки до Служби порятунку «101» надійшло напередодні, що  під час збирання грибів за межами м. Шепетівка місцевий житель натрапив на підозрілі металеві предмети. Виїздом спеціалістів на місце події було встановлено, що небезпечними знахідками виявилися 30 мінометних мін. Всі вибухонебезпечні предмети були переміщені на спеціальний полігон у Старокостянтинівському районі для подальшого знешкодження.

_DSC0005

У зв’язку з цим, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, як   начальник територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, спільно з першим заступником начальника ГУДСНС Дмитром Бондарем, прибули до Старокостянтинівського району. Під керівництвом посадовців саперами групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУДСНС у Хмельницькій області, у спеціально відведеному місці шляхом контрольованого вибуху знищили небезпечний арсенал .

Олександр Корнійчук відмітив професійну та злагоджену роботу саперів.

“Такі знахідки є вкрай небезпечними. Тому, звертаю увагу жителів області на те, що у разі виявлення таких підозрілих предметів негайно звертатися до відповідних служб”, – зазначив очільник області.

IMG_5493

ДСНС та влада вкотре застерігають любителів гострих відчуттів: 90 із 100 випадків самостійного розбирання або розпилювання боєприпасів закінчуються летально. При виявленні подібних знахідок ні в якому разі не чіпайте їх, встановіть добре видимим орієнтир та повідомте до найближчого підрозділу ДСНС за номером телефону екстреного виклику «101».