11.08.2016 — 11:13

Офіційно

IMG_4661

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації погоджено надання у довгострокове тимчасове користування лісової ділянки, яка розташована на території Розсошанської сільської ради Хмельницького району, ТОВ «Саман-Глей».

Вказане розпорядження було видане на підставі погоджень Державного агентства лісових ресурсів України (центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері лісового господарства), Агрофірми «Проскурів» (постійного лісокористувача згідно державного акту на право постійного користування) та клопотання ТОВ «Саман-Глей», тобто згідно процедури, визначеної нормами чинного законодавства України.

Облдержадміністрацією було дотримано законодавчих вимог щодо відповідного погодження на користування лісовою ділянкою для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей.

Крім того, облдержадміністрацією не встановлюються бенефіціарні власники, чим забезпечується рівність суб’єктів господарювання різних форм власності.

Виконання облдержадміністрацією своїх повноважень в сфері лісового законодавства жодним чином не суперечить реалізації одного з пріоритетних напрямків роботи голови адміністрації Олександра Корнійчука щодо боротьби з незаконною рубкою лісів.

Згідно положень ст.18 Лісового кодексу України довгострокове тимчасове користування лісами – засноване на договорі строкове платне використання лісових ділянок, які виділяються для потреб мисливського господарства, культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, ./туристичних і освітньо-виховних цілей, проведення науково-дослідних робіт.

Довгострокове тимчасове користування лісами державної та комунальної власності здійснюється без вилучення земельних ділянок у постійних користувачів лісами на підставі рішення відповідних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, прийнятого в межах їх повноважень за погодженням з постійними користувачами лісами та органом виконавчої влади з питань лісового господарства Автономної Республіки Крим, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства.