15.08.2016 — 17:27

Кам’янець-Подільський «Завод точної механіки» відзначив 20-ту річницю з дня заснування

З нагоди 20-річниці заснування державного підприємства «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки» у РЦКіМ «Розмай» відбулися святкові урочистості.

Привітати колектив заводу, який на сьогодні є підприємством, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, завітали т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Михайло Сімашкевич.

DSC_0114

“Приємно відзначити, що “Завод точної механіки” не один рік успішно працює на території нашого міста, забезпечує робочими місцями кам’янчан, а міський бюджет – важливими фінансовими надходженнями, – зазначив на святі очільник міста Михайло Сімашкевич. – Особливо діяльність підприємства важлива сьогодні, адже воно забезпечує виробництво артилерійського стрілецького озброєння, військового спорядження, запасних частин і комплектуючих».

Зі словами вітань до колективу та керівництва звернулися представники обласної влади, які теж прийшли не з пустими руками.

Під час вітальної промови Олег Гуменний зазначив, що 20 років діяльності – найкраще свідчення професіоналізму трудового колективу заводу, який у непростий час не тільки продовжує свою діяльність, але й багато працює для досягнення високих стандартів у роботі підприємства.

Незважаючи на складні обставини, обумовлені впливом зовнішніх і внутрішніх чинників, «Завод точної механіки» був і залишається одним з потужніших підприємств Хмельницької області, має стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

“Завдяки плідній роботі та постійному вдосконаленню виробництва і професійних навичок, ви здобули визнання на світовому рівні. Під час участі у міжнародних виставках озброєння та оборонних технологій підприємство демонструє високий рівень продукції, піднімаючи імідж не лише держави, а й нашої Хмельниччини. Це все стало можливим завдяки наполегливій праці працівників усіх виробництв і підрозділів заводу, постійному новаторському підходу”, – додав Олег Вікторович.

Також посадовець відзначив кращих працівників заводу відзнаками обласної державної адміністрації.

IMG_0278

Зазначимо, що «Завод точної механіки» був створений 1996 року на підставі наказу міністра промислової політики України як спеціалізоване підприємство з розробки та виробництва артилерійсько-стрілецьких озброєнь. НТК «ЗТМ» позиціонує себе як єдиний завод в Україні, який здатен виготовляти артилерійсько-стрілецьку зброю калібром до 30 мм. У минулому році на заводі вироблена ювілейна 700-сота одиниця моделі ЗТМ-1, що комплектується до всіх видів БТР-ів українського виробництва. Гармата ЗТМ-1 відома не тільки в Україні, а й знаходиться на озброєнні в зарубіжних країнах.