18.08.2016 — 09:50

В області через систему електронних державних закупівель ProZorro здійснено 679 закупівель

17 серпня облдержадміністрацією спільно з Офісом реформ з питань децентралізації організовано семінар з розгляду актуальних питань здійснення державних закупівель через систему електронних закупівель ProZorro.

Особливої актуальності заходу додає введення в дію з 01 серпня 2016 року Закону України «Про публічні закупівлі» для усіх розпорядників бюджетних коштів.

У семінарі взяли участь близько 40 представників об’єднаних територіальних громад області.

IMG_20160817_113525

Про основну проблематику питань, що стосуються системи електронних закупівель ProZorro, інформував присутніх директор ТОВ «Подільські держзакупівлі» (представництво ТОВ «Держзакупівлі. Онлайн») Костянтин Сорока.

Про відповідальність за порушення Закону України «Про публічні закупівлі» доповів заступник начальника Держфінінспекції в області Володимир Яворський.

Зокрема, на заході розглядалися основні принципи роботи електронних закупівель в тестовому та реальному режимах, приклади завершених закупівель та інше.

Учасники семінару отримали детальну інформацію щодо вимог Закону України «Про публічні закупівлі» та розглянули ряд практичних питань функціонування системи електронних державних закупівель ProZorro.

На сьогоднішній день в області через систему електронних державних закупівель ProZorro здійснено 679 закупівель.

Цю систему вже використовують 117 замовників області, зокрема серед найактивніших: державне підприємство “НАЕК “Енергоатом” (м. Нетішин), комунальні підприємства міста Хмельницький, Головне управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області, Державна пенітенціарна служба України у Хмельницькій області.