23.08.2016 — 15:12

В Славуті відкрили Стелу пам’яті Героїв АТО

23 серпня в місті Славуті у сквері імені Т.Г.Шевченка відбувся урочистий мітинг, в якому взяли участь представники громадськості, влади, підприємств, установ та організацій міста і району.

3250-3

Присутніх зі святом привітали керівники міста та району. Посадовці побажали усім міцного здоров’я, добра і достатку, щастя й миру та наголосили на тому, що прапор є тим об’єднуючим символом, що незалежно від національності, мови спілкування, віри чи конфесії гуртує усіх в одне ціле – Український народ.

Урочистою ходою славутчани пройшли до центральної площі міста, де відбулася церемонія відкриття Стели пам’яті Героїв АТО Славутчини.

3250-2Під трикратний залп салютної групи, одночасно із підняттям прапорів України, міста та району, голова Славутської районної державної адміністрації Богдан Маршук, голова Славутської районної ради Леонід Радзивілюк, міський голова Василь Сидор, спільно із батьками загиблих Героїв та учасниками АТО – Олексієм Павлюком та Владиславом Корольовим відкрили Стелу пам’яті Героїв АТО Славутчини.

3250-1

Обряд освячення Cтели провели настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці отець Микола та настоятель храму Петра і Павла отець Павло.

Присутні згадали життєвий шлях захисників новітньої української держави, чиї імена навічно влилися у лави безсмертних Героїв. Також під час церемонії матері Володимира Дрозда, загиблого при виконанні військового обов’язку, було вручено Орден «За мужність» III ступеня, яким бійця  нагородили посмертно.

3250-4

Голова Славутської районної державної адміністрації Богдан Маршук подякував батькам за те, що вони виховали справжніх Героїв, які стали на захист нашої держави, а також всім, хто і зараз захищає неньку Україну від ворожої навали.

Славутчани вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели.

За матеріалами Славутської райдержадміністрації