26.08.2016 — 16:57

Тривають перевірки стану готовності шкіл до початку навчального року

25 серпня у Шепетівському та Славутському районах з робочим візитом побував т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук.

DSC02625

Разом із головою Шепетівської райдержадміністрації В’ячеславом Петровим він перевірив стан готовності до нового навчального року Судилківської ЗОШ І-ІІІ ст. .

DSC02626

Посадовці разом із директором школи Тетяною Регулою оглянули приміщення школи, навчальні класи, спортзал, пришкільні території. Особлива увага приділялась питанням проведення ремонтних робіт, матеріально-технічному, навчально-методичному забезпеченню, дотриманню вимог законодавства про охорону праці, забезпеченню безпеки життєдіяльності дітей.

DSC02610

Директор навчального закладу поінформувала, що на сьогодні у школі навчається 480 учнів, хоча максимальна потужність становить 800 учнемісць.

DSC02611

В даний час на базі Судилківської школи працює шкільний округ, а тому при створенні Судилківської територіальної громади навчальний заклад стане опорним.

В період підготовки до нового навчального року у школі обладнано власну свердловину з метою покращення водопостачання закладу.

DSC02620Проблемним питанням є реконструкція та утеплення фасаду школи. Для проведення такої роботи необхідні значні кошти, яких наразі немає. Олег Кузмінчук зауважив, що у рамках проведення реформи мережі освітніх закладів для шкіл, що визначені опорними, виділяються досить значні кошти з державного бюджету, тому при створені на базі навчального закладу опорної школи ця проблема має бути вирішена.

DSCN7007

У супроводі начальника відділу освіти Славутської райдержадміністрації Дмитра Бойчака Олег Кузмінчук побував також у Жуковському навчально-виховному комплексі І-ІІІ ступенів, Іванівському НВК І-ІІ ступенів, та Іванівському дошкільному навчальному закладі, де оглянув класні кімнати, майстерні, шкільну їдальню, приміщення спортивного залу школи та кімнати  дитячого садочку.

DSCN7014

Дмитро Бойчак розповів про підготовку даного закладу до нового навчального року, зупинився на проблемних питаннях поліпшення стану матеріально-технічної бази шкіл, економії енергії, зменшення кількості учнів у сільських школах, що призводить до проблем з фінансовим утриманням загальноосвітніх закладів, зниження якості навчання, скорочення педагогічного навантаження вчителів, незадовільний стан кадрового забезпечення району та інших.

За результатами перевірки готовність оглянутих навчальних закладів до початку навчального процесу визнана  задовільною.

DSCN7021