26.08.2016 — 15:54

Кращих підприємців області відзначили нагородами

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося урочисте засідання з нагоди відзначення Дня підприємця. У залі були присутні т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, керівництво Головного управління ДФС України в області,  Хмельницької торгово-промислової палати, Хмельницької митниці ДФС України, Ради Територіального відділення ВГО “Асоціація платників податків України” в області, ГУ ДСНС в області, Хмельницького обласного центру зайнятості, а також керівники найуспішніших підприємств області та приватні підприємці.

DSC_1632Такі зустрічі представників влади та підприємців області напередодні Дня підприємця вже стали стали доброю традицією. Запровадження цього свята на державному рівні є яскравим свідченням важливої ролі підприємництва у здійсненні економічних перетворень в державі, визнанням значущості його впливу на формування та розвиток національної економіки.

Третій рік країна живе та працює в особливих умовах: бойові дії на сході України, переорієнтація товарних потоків з Російського ринку на ринки ЄС та інших країн світу, диспропорція трудових ресурсів на ринку праці.

DSC_1643Проте, незважаючи на труднощі, які переживає наша країна, можна з гордістю стверджувати, що Хмельницька область має певні досягнення.

Індикатором економічної стабільності будь-якої країни виступають іноземні інвестиції.

Попри усі негаразди (зовнішні та внутрішні) загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку області з початку інвестування, на 1 липня 2016 року становить майже 201,4 млн. доларів США. Економіку Хмельниччини інвестують представники 40 країн світу.

DSC_1727До п’ятірки основних країн-інвесторів, на які припадає майже 87% загального обсягу прямих інвестицій, належать: Нідерланди – 103,8 млн. дол., Кіпр – 15,2 млн. дол., Польща – 13,4 млн. дол., Німеччина – 6,4 млн. дол., Велика Британія – 5,8 млн. доларів.
Успішно працюють підприємства ПАТ “Подільський цемент”, ТОВ “Інтер Карс Україна”, ТОВ “МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА”, ТОВ “ПРЕТТЛЬ-КАБЕЛЬ УКРАЇНА”, ТОВ “Сіріус Екстружен”, ТОВ “Дювельсдорф Україна”, ТОВ “Тін Імпекс”.

DSC_1707Сьогодні в області реалізуються масштабні інвестиційні проекти: курортний комплекс “Арден Палац” (Городоцький район), у м.Старокостянтинів – виробництво гальванічних елементів на базі ТОВ “Мегатекс Індастріал”.

У жовтні поточного року у Старосинявському районі планується введення в експлуатацію соєво-екстрактного заводу, у Теофіпольському районі передбачено розпочати будівництво біогазової установки по виробництву електроенергії з біогазу.

У місті Кам’янець-Подільський на базі товариства “КВС-Україна” розпочне роботу найсучасніший комплекс з кондиціювання насіння. Обсяг вкладених інвестицій склав майже 190 млн. гривень.

Хмельниччина традиційно славиться своїми досягненнями в аграрному секторі.

Сільгосппідприємствами краю повністю завершено збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Валовий збір зерна майже на 13% більше показників минулого року та становить близько 2 млн. тонн.

Урожайність ранніх зернових – майже 54 ц з гектару. За рівнем урожайності наша область посідає 2 місце в Україні після Вінницької.

Не можна не відзначити такі підприємства сільгосподарської галузі як ТОВ “Агро-ЕКО ХХІ плюс”, фермерське господарство “Колос”, ТОВ “Нові аграрні технології”, рівень заробітної плати на яких від 3000 до майже 7200 гривень.

Одними з базових підприємств промислового сектору області сьогодні є ПАТ “Укрелектроапарат”, ДП “Новатор”, Завод точної механіки, ТОВ “Літма”, ТОВ “Карат”, ПрАТ “Деражнянський молочний завод”.

DSC_1641

На зовнішніх ринках гідно представляють Україну та Подільський край товариство “Хмельницькзалізобетон”, приватне науково-виробниче підприємство “Корпускула”, ВАТ “Гіпсовик”, ТОВ “Реноме”.

Поступово стабілізується економічна ситуація. Обсяги реалізованої підприємствами області промислової продукції за січень-червень поточного року порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилися майже на 3,0 млрд. гривень та становлять 15,0 млрд. гривень.

Протягом І півріччя зареєстровано 30 нових суб’єктів підприємництва, більшість з яких спеціалізується на виробництві харчових продуктів та напоїв, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції та постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.

Всього в регіоні працює майже 10,0 тис. підприємств та 54,0 тис. приватних підприємців. У сфері малого та середнього бізнесу зайнято 182,0 тис. осіб або 94,0% працюючих в економіці області.

За І півріччя 2016 року від зазначеної категорії суб’єктів підприємництва до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 млрд. 200 млн. грн. податкових надходжень, що на 242,0 млн. грн. або на 25,0% більше, ніж за відповідний період 2015 року.

Лише від суб’єктів малого підприємництва до державної скарбниці надійшло 554,0 млн. грн. або 40,0% загальних надходжень.

DSC_1650Переважно малий бізнес представлений у галузях сільського господарства, промисловості, торгівлі, транспорті та ремонту автотранспортних засобів, сфери послуг.

У вітальній промові Олег Гуменний висловив підприємцям Хмельниччини подяку за наполегливу працю та активну громадянську позицію, високий професіоналізм та ініціативність та побажав успіхів, вдалих угод, надійних партнерів.

“На 2016 рік з державного бюджету Хмельницькій області на реалізацію проектів соціально-культурного та комунального призначення передбачено близько 416,0 млн. гривень. Це найбільша сума за усі роки незалежності України. І сплачені Вами податки є також її складовою,” – наголосив Олег Вікторович.

DSC_1823Також він підкреслив, що для  збереження позитивних тенденцій в економіці краю, важливо підтримувати системний та конструктивний діалог, адже існує багато питань, що потребують  спільного вирішення, зокрема питання спрощення податкового та митного законодавства, дозвільної системи, тарифів на енергоресурси, коливання курсу гривні до іноземних валют, оптимізація системи адміністрування податкових платежів, існування нелегального бізнесу.

У зв’язку з цим посадовець подякував керівникам підприємств, які безпосередньо або через своїх представників працюють у складі консультативно-дорадчих органів з питань підприємництва при облдержадміністрації та  висловив сподівання, що діалог по обговоренню нагальних проблем, які заважають успішному бізнесу, інвестуванню у власний розвиток буде тривати і надалі.

DSC_1675За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у соціально-економічний розвиток області, досягнення високих показників у трудовій діяльності, активну громадянську позицію кращим підприємцям Хмельниччини вручили грамоти та цінні подарунки.

Приємним сюрпризом для присутніх на святі стали музичні вітання від наших талановитих земляків – Андрія Клименка та Тетяни Козюк.

DSC_1659 DSC_1647 DSC_1678 DSC_1690 DSC_1740 DSC_1747 DSC_1748 DSC_1754 DSC_1758 DSC_1762 DSC_1770 DSC_1799 DSC_1811 DSC_1818 DSC_1713DSC_1789DSC_1824