26.08.2016 — 16:20

На Хмельниччині відкрито єдиний в Україні Регіональний кінологічний навчальний центр

Єдиний в Україні та 9-ий у світі Регіональний кінологічний навчальний центр Всесвітньої митної організації відкрито сьогодні, 26 серпня, на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС.

IMG_5985

В урочистостях взяли участь Голова ДФС України Роман Насіров, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, представники митних адміністрацій Молдови, Польщі та Грузії, члени міжнародних організацій.

Напередодні, під час 127-128 сесій Ради митного співробітництва Всесвітньої митної організації, яка відбулась 16 липня 2016 року Роман Насіров та Куніо Мікурія підписали Меморандум про взаєморозуміння між Всесвітньою митною організацією і Державною фіскальною службою України про створення Регіонального навчального кінологічного центру Всесвітньої митної організації в м. Хмельницький, Україна”, яким фактично цей статус було затверджено.

 «Відкриття Регіонального кінологічного навчального центру у Хмельницькому – непересічна подія для українських митників. Це шанс для України обмінятись досвідом та передовими методиками у галузі кінології з іншими країнами, це шанс для того, аби активніше впроваджувались рамкові стандарти безпеки Всесвітньої митної організації», – підкреслив Роман Насіров.

У даному центрі готуватимуть кінологічні команди для потреб митних органів країн Східної Європи та Чорноморського басейну. Що, у свою чергу, надасть можливість забезпечити належний рівень підготовки службових собак ДФС завдяки отриманню досвіду та передових методик у галузі кінології.

IMG_5982

Володимир Ілліч привітав присутніх з відкриттям кінологічного центру, й зазначив, що даний заклад є вагомим кроком у підвищення авторитетності вітчизняної кінології і в певній мірі забезпечить підвищення економіки як регіону, так і держави.

Після урочистої части присутні мали змогу оглянути умови проживання собак у даному центрі та подивитись показові тренування з знаходження контрабандних речей.

Програма підготовки кінологічних команд включає первинну підготовку та спеціальний курс з пошуку наркотичних засобів, зброї та боєприпасів, тютюнових виробів, грошових знаків у вигляді банкнот та іншого. У складі мобільних кінологічних команд фахівці беруть участь у службових заходах у пунктах пропуску у зонах митного контролю.

Завдяки ефективній підготовці кінологічних команд на кордоні України виявлено більш ніж 400 кг наркотичних та психотропних речовин, понад 184 тис. пачок цигарок, більше 350 одиниць вогнепальної зброї, частин та механізмів до неї, понад 10 тис. шт. набоїв.

IMG_6042 IMG_6023

 IMG_6013

IMG_6021

IMG_6055

IMG_6062

IMG_6069

IMG_6074

IMG_6094

IMG_6106