26.08.2016 — 17:32

Вручення перших ключів від квартир академмістечка

26 серпня у місті Хмельницький відбулося урочисте відкриття нового житлового будинку для військовослужбовців Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького та членів їх сімей.

Привітати новоселів завітали Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, керівники силових структур, представники духовенства.

IMG_6212

Цієї події військовослужбовці вищого навчального закладу та їх родини очікували більше 15 років, адже останній розподіл житлової площі проводився в Академії у 2004 році.

З вітальним словом до присутніх звернувся Віктор Назаренко, який зазначив, що підвищення соціальних гарантій персоналу є одним з основних завдань на шляху реформування прикордонної служби. І сьогодні надзвичайно приємно передавати високоякісне житло прикордонникам, серед яких є учасники АТО та ветерани служби.

Сьогодні ордери на квартири отримують 32 сім’ї, з яких 12 – учасники антитерористичної операції. Загалом, будівництво даного 9-поверхового будинку для прикордонників та членів їх сімей було розпочато у квітні 2015 року. Загальний бюджет зведення дому сягає 38 млн. 511 тис. гривень. Вартість побудованих 32-х квартир, які сьогодні здані в експлуатацію, – 19 млн. 121,82 тис. гривень.

 «У цей непростий час, це невеличке свято для прикордонників Хмельниччини, зокрема для власників нових квартир, – зазначив Володимир Ілліч, – ви ті на кому тримається наша незалежність, тому держава має потурбуватися про добробут ваших родин».

Володимир Кальніченко вручив відзнаки обласної державної адміністрації та цінні подарунки.

Після вручення ордерів на житло та ключів від квартир присутні мали змогу оглянути помешкання та привітати щасливих мешканців новобудови.

IMG_6224

IMG_6227

IMG_6233

IMG_6250

IMG_6132

IMG_6267

IMG_6268

IMG_6288