30.08.2016 — 17:56

Ще в одне село прийшов «блакитний вогник»

Зростання добробуту, підвищення комфорту й безпеки життєдіяльності всіх громадян незалежно від місця проживання – найголовніше завдання, що стоїть сьогодні перед органами влади у регіонах. У рамках реалізації завдань, пов’язаних із розвитком сільських населених пунктів, 30 серпня відбувся урочистий пуск газу у селі Щурівці Ізяславського району.

3 У церемонії запалення довгоочікуваного блакитного вогника для жителів населеного пункту, яка відбулась 30 серпня, взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Ковальчук, заступник голови районної ради Михайло Борисюк, Щуровецький сільський голова Олександр Васильчук, начальник Ізяславської дільниці ПАТ «Хмельницькгаз» Сергій Черняк, приватний підприємець, підрядник із виконання робіт по газифікації Микола Качур, заступник директора ТОВ СГП «Агрос-Віста» Олександр Сухий, керівник відділення ТОВ СГП «Агрос-Віста» Анатолій Калач, голова громадської організації «Моє село» Алла Ляшук (с.Щурівчики), жителі села, представники громадськості та засобів масової інформації.

4

Процес газифікації села Щурічики, розпочався ще у 2012-му році. Тоді за кошти громади та місцевого бюджету було виготовлено технічну документацію на будівництво підвідного газопроводу. Однак через обмеження фінансування подальші роботи велися незначними темпами. Про це розповів, в ході урочистостей Щуровецький сільський голова Олександр Васильчук. «Сьогоднішній пуск газу до осель жителів Щурівців, – продовжив посадовець, – став завершенням спільної наполегливої роботи виконавчого комітету та депутатів сільської ради з орендарями, роботи сільського кооперативу із газифікації та всіх жителів села». Будівництво ж розвідного газопроводу місцеві жителі фінансували власним коштом, об’єднавшись у кооператив.

6

Вітаючи жителів села із знаменною подією перший заступник голови Ізяславської районної державної адміністрації Павло Ковальчук та заступник голови Ізяславської районної ради Михайло Борисюк зазначили, що газифікація Щуровець стане поштовхом до газифікації решти сіл у сільської ради і в подальшому позитивно вплине на соціально-економічний розвиток всієї територіальної громади. За словами Павла Ковальчука, для місцевих жителів газифікація села – це справжнє свято.

5

На фоні зростання тарифів на газ люди використовуватимуть його раціонально й ощадливо. Поряд із тим, питання переходу на альтернативні види палива та використання енергоефективних технологій залишається й надалі пріоритетним напрямком роботи як для влади, так і для населення. «Ми всі розуміємо, що повністю відмовитися від природного газу неможливо. Попри зростання цін, держава дає можливість громадянам скористатися спрощеною системою оформлення субсидій. Сподіваємося, що невдовзі в нашій державі будуть видобувати достатньо для потреб населення вітчизняного газу, вартість якого буде значно нижчою», – наголосив Павло Ковальчук.

1Також під час урочистостей Павло Ковальчук і Михайло Борисюк вручили грамоти районної державної адміністрації та районної ради за активну роботу по введенню в дію вуличного газопроводу в селі щурів ці Василю Черняку, голові вуличного кооперативу, та Миколі Качуру, приватному підприємцю, підряднику із виконання робіт. Також Щуровецьким сільським головою було вручено грамоти виконавчого комітету сільської ради групі осіб, які активно долучились до проведення робіт із газифікації села.2

На цьому плани керівництва сільської громади не закінчуються, в планах – облаштування централізованого водопостачання жителів села.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації