03.09.2021 — 09:23

Гімн України на честь подільського важкоатлета в Польщі

В польському місті Цеханув завершився чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та 17 років, в якому взяли участь 28 представників України. У молодшій віковій групі в сумі двоборства нагороди здобули: Анна Калашник – золото (вагова категорія +81 кг) та Владислав Голованов -срібло (вагова категорія +102 кг).

Комплект медалей дістався атлетам старшої групи: Cергій Колесник-1, Дар’я Шестель-2 (вагова категорія 64кг), Марк Лєванзон-3 (вагова категорія 73кг).

Чемпіон-Сергій Колесник, спочатку формувався як важкоатлет в Шепетівці під наглядом досвідченого тренера Володимира Медвідя, а наразі він підвищує свою майстерність у тренера Олександра Хомовського в Кам’янець –Подільському спорткомплексі “Епіцентр”, навчаючись на відділенні “Агрономія” коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету.

Цей талановитий юнак, змагаючись у ваговій категорії 67кг, cпочатку у ривку зафіксував 124 кг-рекорд Європи U18, а потім до “золота” у цій вправі додав “срібло” у поштовху -150 кг, чим із сумою 274кг забезпечив собі чемпіонство.

Бажаємо Сергію вдалого виступу і на цьогорічному чемпіонаті світу серед юнаків та дівчат до 17 років, який з 5 по 13 жовтня прийматиме місто Джида (Саудівська Аравія).