12.09.2021 — 15:39

Сергій Гамалій: Кіноіндустрія відіграє важливу роль у популяризації області

Сьогодні в рамках першого Хмельницького кінофестивалю у кінотеатрі Woodmall відбулись презентаційні панелі за участю голови ОДА Сергія Гамалія, голови Хмельницької кінокомісії Костянтина Дєтковського, продюсера Артема Колюбаєва, режисера Дениса Тарасова.

У ході заходу обговорено ключові питання розвитку кіновиробництва в регіонах на прикладі Хмельницької області.

Як зазначив очільник області, кіноіндустрія відіграє важливу роль у популяризації області, адже саме через кінострічки глядач дізнається про цікаві, автентичні, унікальні місця, історико-культурні об’єкти. Поряд з цим, додав Сергій В’ячеславович, ми маємо сприяти розбудові об’єктів інфраструктури, аби мати можливість без перешкод дістатись того чи іншого об’єкту.

“Сьогодні завдяки програмі Президента України “Велике будівництво” відбудовуються дороги, здійснюється реконструкція історико-культурних об’єктів, стають сучасними з оновленими технічними можливостями освітні та медичні заклади. Це все позитивні зміни, які ми бачимо у кожному куточку не лише нашої області,” – підкреслив Сергій Гамалій.

Важливість розвитку кіноіндустрії в регіоні відмітили всі спікери та почесні гості кінофестивалю. Адже Хмельниччина дуже колоритна, цікава та багата різноманітними місцями, які завдяки кінострічкам, можуть привернути увагу не лише громадян України, а й іноземних туристів. Тож Артем Колюбаєв запропонував створювати нові багатофункціональні майданчики для зйомок, знаходити цікаві локації, запрошувати відомих сценаристів. Продюсер впевнений, що це сприятиме задіяння широкого кола митців кіно.

У ході спілкування присутні обговорили також питання, які хвилюють молодих сценаристів, режисерів, зокрема, щодо просування своїх робіт, кінострічок, отримання співфінансування, співпраці з відомими режисерами, тощо.

По завершенню бажаючі мали можливість безкоштовно відвідати лекції відомих режисерів, сценаристів, представників кіноіндустрії та дізнатись цікаві факти з історії, теорії і практики кіномаркетингу, новітні аспекти, що застосовуються для зйомок фільмів, при обранні локацій, а також багато цікавої і корисної інформації.