13.09.2021 — 16:09

До рятувальників Хмельниччини з офіційним візитом завітали вогнеборці Державної пожежної охорони Республіки Польща

З офіційним візитом до Хмельницького гарнізону завітала делегація з шести чоловік Малопольського Воєводського управління Державної пожежної охорони республіки Польща. Візит зумовлений налагодженням співпраці з метою спільної реалізації проєкту: «Підвищення ефективності реагування українських аварійно-рятувальних служб на надзвичайні ситуації – 4 етап».

13 вересня відбулась робоча зустріч рятувальників Хмельниччини та польської делегації, під час якої начальник Головного управління Едуард Братко та заступник Малопольського Воєводського Коменданта Державної пожежної охорони м. Краків, Республіка Польща Пжемислав Пженчек підписали партнерську угоду. Цей етап проєкту розрахований до кінця 2022 року та включає важливі тренінгові модулі у Малопольському воєводстві, а також передбачає передачу партії гуманітарної допомоги.

Під час зустрічі обговорили напрями співпраці в рамках проєкту, спланували участь надзвичайників Хмельниччини у тренінгах.

Едуард Братко подякував польським колегам за дружній візит та зазначив, що такі візити є цінними як для наших рятувальників, так і для іноземних колег, адже, це чудова можливість обмінятись досвідом та знаннями, а також підвищити ефективність реагування українських аварійно-рятувальних служб на надзвичайні події та ситуації.

Зі свого боку пан Пжемислав Пженчек зазначив, що керівництво Комендатури планує на підставі аналізу проблем у сфері протипожежного захисту опрацювати першочергові потреби Хмельницької області у пожежно-рятувальному обладнанні та спорядженні.

Досить цікавою видалась для іноземних колег екскурсія виставкою пожежно-рятувальної служби та Музеєм «Героїв Чорнобиля» Головного управління. Польські вогнеборці дізнались багато цікавого про старовинну техніку, яка раніше залучалась до ліквідації пожеж, про історію формування пожежної охорони в цілому, переглянули фільм про Чорнобильську трагедію.

Пробудуть польські вогнеборці на Хмельниччині ще три дні, протягом яких на них чекає насичена програма. Вони відвідають Хмельницьку атомну електростанцію, пожежно-рятувальні підрозділи міст Нетішина та Кам’янця-Подільського, водолазно-рятувальні станції в смт Стара Ушиця й с. Устя та Аварійно-рятувальний загін спецпризначення, де ознайомляться з їх організацією роботи, пожежно-рятувальною технікою та спорядженням, що є на озброєнні надзвичайників Хмельниччини.