16.09.2021 — 16:28

На Хмельниччині розпочався фінал обласних змагань бригад екстреної медичної допомоги “Врятуй життя 2021”

Сьогодні на Хмельниччині розпочався фінал обласних змагань бригад екстреної медичної допомоги “Врятуй життя 2021” на базі КНП “Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”. Змагання традиційно проводяться в різних куточках країни з метою підвищення професійних здібностей спеціалістів з надання екстреної медичної допомоги та приурочені до Всесвітнього дня надання першої допомоги (World First Aid Day).

Напередодні, на базі Хмельницької, Шепетівської та Кам’янець-Подільської станції екстреної медичної допомоги, відбулися змагання локального рівня, на яких було визначено по три кращих бригади, які сьогодні змагаються у фіналі конкурсу. Учасники заходу мають чудову можливість продемонструвати свій високий рівень надання медичної допомоги та позмагатися з колегами за звання бездоганних професіоналів, які беззаперечно прийдуть на допомогу всім, хто її потребує, в будь-який час та в будь-яких умовах.

Привітав учасників з початком змагань директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Завроцький, нагадавши присутнім, що від майстерності, професіоналізму та оперативності виконання своїх обов’язків, залежить порятунок людського життя.

Під час змагань учасники пройдуть п’ять конкурсних етапів, на кожному з яких бригади демонструватимуть свої знання та дії під час надання екстреної медичної допомоги пацієнтам при різних невідкладних станах та травмах. Самі ж конкурсні завдання побудовані з урахуванням сучасних алгоритмів надання екстреної медичної допомоги, які діють на догоспітальному етапі. У відповідності до цих вимог складається чек-лист, у якому будуть відмічатись дії працівників з подальшою їх оцінкою.

За підсумком оцінок будуть визначені бригади-переможці, які представлять Хмельниччину на всеукраїнських змаганнях.