22.09.2021 — 11:35

Засідання Ради фахівців з електротехнічного обладнання проходить на ХАЕС

На Хмельницькій АЕС проводиться 37 засідання Ради фахівців з електротехнічного обладнання (РФЕО).

Рада у ДП «НАЕК «Енергоатом» функціонує з 2008 року, до її складу входять заступники головних інженерів АЕС, начальники підрозділів та провідні спеціалісти з електротехнічного обладнання. Це дорадчий орган Ради головних інженерів АЕС, яка діє в енергокомпанії.

Засідання РФЕО проводяться щопівроку для обговорення нагальних питань, поширення досвіду серед спеціалістів АЕС України. У засіданнях беруть участь представники виробників обладнання, щоб члени РФЕО мали можливість безпосередньо ознайомитись із особливостями роботи того чи іншого електротехнічного обладнання, новими розробками. До участі у розгляді питань до Ради запрошуються представники проєктних інститутів, ДНТЦ ЯРБ, ДІЯРУ.

Регламент роботи Ради, за словами її голови Сергія Талька, передбачає проведення нарад протягом декількох днів, під час яких учасники піднімають нагальні питання і завдяки спільному обговоренню, приймаються найкращі варіанти для впровадження у роботу.

У ході 37-го засідання Ради обговорюються питання експлуатації парку генераторів, особливості нової нормативної документації щодо класифікації системи елементів важливих для безпеки. Під час засідання на Хмельницькій АЕС фахівці РФЕО ознайомляться із виконаними ремонтними і реконструктивними роботами на другому енергоблоці, позитивними практиками, які можна буде застосувати на інших майданчиках.