24.09.2021 — 14:37

Ізяславщину відвідали представники Міжнародного благодійного фонду «Нью Бегіннінс»

23 вересня до Ізяславської міської територіальної громади завітали представники Міжнародного благодійного фонду «Нью Бегіннінс» («Нові починання»), що діє у Великобританії і в Україні, Девід Майліс (Великобританія) та Анатолій Ковальчук (Україна). Починаючи із 2019 року Фондом надавалась благодійна допомога для Ізяславської лікарні (2019 р. – обладнання на суму 25 тис. грн., січень 2020 р. – апарат-інкубатора для новонароджених YP-920 (вартість 300 тис. грн.), грудень 2020 р. – реабілітаційний комплекс РК-1 з двома ліжками та фетальний монітор L8 LED+LCD tvins (загальна вартість  166,750 тис.грн.).

Цьогорічний візит представників Фонду був пов’язаний із забезпеченням подальшої співпраці з Ізяславською міською територіальною громадою. Під час візиту іноземна делегація відвідала КНП «Ізяславська міська багатопрофільна  лікарня», де зустрілись із головним лікарем закладу Олександром Агапієм та медичним персоналом. Медики продемонстрували як вони використовують у своїй роботі придбане за рахунок коштів Фонду обладнання.

Також відбулась зустріч Девіда Майліса та Анатолія Ковальчука із представниками органів влади Ізяславської громади та Шепетівського району. Розпочинаючи зустріч, Ізяславський міський голова Сергій Шлегель подякував представникам Міжнародного благодійного фонду «Нью Бегіннінс» за надану допомогу у справі забезпечення медичних закладів громади сучасним медичним обладнанням. Особливі слова подяки були звернуті на адресу почесного голови Фонду пані Патрисії Гаррісон (Великобртанія). У відповідь Девід Майліс запевнив представників влади, що Фонд готовий і надалі надавати посильну допомогу у придбанні медичного обладнання. Анатолій Ковальчук, як представник фонду в Україні, розповів про організацію співпраці Фонду та Ізяславської лікарні. Також пан Анатолій висловив ряд пропозицій щодо реалізації певних спільних проектів у майбутньому.

Цього ж дня гості відвідали Ізяславський історико – краєзнавчий музей, де ознайомились з історичним минулим та культурою Ізяславського краю.

 

За матеріалами Ізяславської міської громади