29.09.2021 — 16:56

На строкову військову службу для Хмельницької області заплановано призвати 582 призовника

28 вересня в ОДА відбувся брифінг для представників ЗМІ щодо проходження осінньої призовної кампанії. Військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату, полковник Костянтин Радченко поінформував присутніх про проведення призову громадян України на строкову військову службу в Хмельницькій області в жовтні – грудні 2021 року.

За результатами весняної призовної кампанії 2021 року для проходження строкової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях було направлено 589 юнаків, планове завдання виконано на 100%.

В жовтні – грудні 2021 року на строкову військову службу для Хмельницької області заплановано призвати 582 призовника. Відправки молодого поповнення із Хмельницького обласного збірного пункту розпочинаються 05 жовтня 2021 року.

Костянтин Радченко відмітив, що особливістю осіннього призову є те, що, відповідно до нового адміністративно-територіального устрою, на території області створено 9 призовних комісій (у 3 районах та 6 містах обласного значення) для розгляду та прийняття відповідних рішень стосовно направлення чи не направлення громадян призовного віку на строкову службу. До того ж територіальні центри комплектування Хмельницької області функціонують згідно нової структури.

Рішенням голів районних державних адміністрації (міських голів) при кожному районному (міському) територіальному центрі комплектування та їх відділі на базі відповідних лікувальних закладів створені військово-лікарські комісії. Представлення громадян на районну (міську) призовну комісію організовано за територіальним принципом, у відповідності до нового адміністративно-територіального устрою.