05.10.2021 — 11:03

#Велике_будівництво: в місті Ізяслав проводиться капітальний ремонт вулиці Незалежності

В рамках програми Президента України «Велике будівництво» та за сприяння голови адміністрації Сергія Гамалія проводиться капітальний ремонт вулиці Незалежності в місті Ізяслав.

4 жовтня заступник голови ОДА Сергій Ткачук побував на об’єкті, аби особисто ознайомитися із ходом ремонтних робіт. До спільного огляду також долучилися директор ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» Владислав Фалюш, міський голова Сергій Шлегель, начальник управління інфраструктури ОДА Василь Остапчук.

Зазначимо, що за виконання ремонтних робіт на даній ділянці відповідає підрядна організація ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», а загальна вартість виконання робіт становить 30,9 млн грн. Загальна протяжність запланованого ремонту вулиці складає 2,4 км.

Як розповів заступник голови ОДА Сергій Ткачук, у 2021 році планувалося зробити лише частину цієї дороги, оскільки для завершення ремонтних робіт не вистачало фінансового ресурсу. Але завдяки спільній роботі Президента України, Уряду, народних депутатів України, обласної державної адміністрації наразі передбачається додаткове надходження коштів з дорожнього фонду. Тому було прийнято рішення завершити цей об’єкт в повному обсязі у цьому році.

Наразі дорожниками виконані роботи з фрезерування старого покриття, встановлення бортового каменю більше 1000 погонних метрів, а також влаштовано вирівнюючий шар основи покриття в повному обсязі.

Крім того, представник підрядної організації розповів, що згідно проектно-кошторисної документації на даному об’єкті заплановано провести ряд інших робіт. Зокрема, фрезерування старого покриття, влаштування вирівнюючого шару з асфальтобетонної суміші, улаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття, тротуару та посадкових майданчиків, встановлення бортових каменів, улаштування напрямних острівців, заїзних кишень, встановлення дорожніх знаків, нанесення горизонтальної розмітки, тощо.