05.10.2021 — 21:53

В рамках програми “Велике будівництво” планується реконструкція стадіону у м. Ізяслав

Збереження та розбудова спортивної інфраструктури – першочергове завдання. Адже активне заняття спортом є запорукою здорової нації. Так, 4 жовтня заступник голови ОДА Сергій Ткачук відвідав Ізяславську ДЮСШ, де в рамках програми “Велике будівництво” у 2022 році планується реконструкція стадіону.

Як пояснив Сергій Ткачук, проект було подано Ізяславською територіальною громадою до участі у конкурсному відборі програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку по Хмельницькій області у 2022 році з обсягом фінансування за рахунок коштів ДФРР. Станом на сьогодні він погоджений до програми Президента України “Велике будівництво” 2022 року.

За словами посадовця, наразі завершуються окремі коригуючі моменти з проєктно-кошторисною документацією. Наступний етап – проведення тендерної процедури, аби з весни підрядна організація мала змогу розпочати активні фази будівельних робіт. За 2022 рік об’єкт повністю буде відбудований.

“Перебуваючи на стадіоні, ми бачимо, що  він користується популярністю і попитом, але, на жаль, сьогодні діти займаються тут у не найкращих умовах. Тому зробимо все від нас залежне, аби ремонтні роботи розпочалися вчасно, і вже наступного року вихованці спортивної школи тренувалися на оновленому сучасному стадіоні,” – сказав заступник голови ОДА.

Згідно проєктно-кошторисної документації реконструкція стадіону передбачає ІІ черги. У І чергу заплановано здійснити реконструкцію бігових доріжок, стадіону та футбольного поля зі штучним поливом. Наступним етапом буде здійснено ремонт трибун стадіону, будівництво майданчика для гри в міні-футбол з огородженням, покриття з штучної трави, будівництво насосної станції.

Зазначимо, що стадіон розрахований на 1856 місць. Загалом орієнтовна вартість об’єкту становить 30 млн.грн., з них 10% має профінансувати місцевий бюджет.