06.10.2021 — 19:30

У Віньківцях триває будівництво очисних споруд

Днями заступник голови ОДА Сергій Ткачук відвідав Віньковецьку селищну територіальну громаду Хмельницького району, аби особисто проінспектувати хід робіт на об’єкті «Будівництво очисних споруд каналізації потужністю 500 куб.м. /добу”. До спільного огляду також долучилися селищний голова Володимир Лужняк, керівник “Служби єдиного замовника” Андрій Колесник та керівник ПП «Вектор М» Валерій Куриляк.

Нагадаємо, що Віньковецькою селищною радою у 2013 році було виготовлено проектно-кошторисну документацію на об’єкт, вартість проекту тоді складала 11,2 млн. гривень. У 2019 році проводилось коригування, після чого сума проекту становить 32,2 млн.грн. На 2021 рік планується отримати з державного фонду регіонального розвитку 22,3 млн.грн., також виділено співфінансування з селищного бюджету у сумі 1,5 млн.грн. та з районного бюджету – 1,0 млн.гривень. Станом на 01 жовтня 2021 року освоєно 9,3 млн.гривень, в тому числі – 0,9 млн.гривень кошти селищного бюджету.

Наразі будівництво на об’єкті триває. Так, виконано прокладання напірного каналізаційного трубопроводу, прокладання змивного трубопроводу, на 90% підключено КНС, готове до відправки обладнання біологічної очистки, виготовляється аеробний стабілізатор та дренажна насосна станція, запущено об’язку та прокладання трубопроводів до поставленого обладнання, на 50% виконанні будівельні роботи та улаштування благоустрою. До кінця місяця заплановано прокласти кабелі електрообладнання. Запуск об’єкту заплановано на кінець грудня 2021 року.

Як повідомили у селищній раді, замовником та одержувачем бюджетних коштів по реалізації вищезазначеного проекту визначено ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». Роботи виконує ПП «Вектор М».

“Питання будівництва очисних споруд є надважливим для всіх з точки зору екології, здоров’я, інфраструктури та житлово-комунального господарства. Тому необхідно з відповідальністю поставитися до спорудження об’єкта, аби унеможливити в подальшому забруднення навколишнього середовища”, – сказав Сергій Ткачук.