06.10.2021 — 11:58

Володимир Юр’єв відвідав Плужненський професійний аграрний ліцей

Нещодавно, у ході робочого візиту на Шепетівщину заступник голови ОДА Володимир Юр’єв відвідав Плужненський професійний аграрний ліцей.

Ватро зазначити, що освітній заклад є одним із найстаріших професійних навчально-виховних закладів. Ліцей забезпечує різнорівневу підготовку робітничих кадрів на базі неповної і повної загальної середньої освіти. Навчально-виховний процес здійснюється на високому науковому і методичному рівні, з використанням сучасних педагогічних і виробничих технологій. Загалом в закладі здійснюється навчання за такими спеціальностями як: “Слюсар; тракторист; водій”, “Тістороб; кухар; кондитер”, “Кухар; офіціант; бармен”, “Лаборант ХБА, оператор з ветеринарного оброблення тварин”, “Муляр; штукатур”,  “Кравець”, “Тракторист; водій”.

Спілкуючись з Володимиром Юр’євим, керівник ліцею Михайло Лісовський розповів про плани розвитку закладу, введення нових вакансій та залучення інвестицій для розширення освітніх можливостей для студентів закладу. Також в рамках академічних та освітніх програм уряду США в сфері державної дипломатії Плужненський професійний аграрний ліцей планує брати участь у грантовому проєкті “Трансфер знань про органічне землеробство та зміну клімату в сільському господарстві”. В рамках проєкту викладачі та учні проходитимуть навчання та практичні завдання на господарствах та в лабораторіях рослинництва.

У свою чергу, заступник голови ОДА порадив директору ліцею сконцентрувати увагу на потужностях, які уже є в наявності освітнього закладу, зокрема всебічне використання надр, для розвитку органічного вирощування культур, впровадження переробки сировини, здійснення маркетингових заходів для подальшої можливості розвитку ліцею, популяризації його діяльності та підвищення рівня навчальних потужностей.

В продовження візиту посадовці оглянули виробничі класи, гуртожиток, де проживають студенти та поспілкувались з педагогічним колективом закладу.