06.10.2021 — 15:44

В ОДА відбувся круглий стіл щодо підтримки стратегій із вакцинації проти COVID-19. ВІДЕО

Сьогодні в ОДА відбувся круглий стіл на тему «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні». Модератором заходу виступив виконавчий директор ГС “Коаліція за вакцинацію” Тимофій Бадіков. Також до спільного обговорення долучилися заступник голови ОДА Сергій Ткачук, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Завроцький, представники Міністерства охорони здоров’я України, представники громадських організацій, регіональні лідери думок, лікарі первинної ланки, стаціонарної та екстреної медичної допомоги та інші запрошені.

В онлайн форматі участь в роботі круглого столу взяли представники Бюро ВООЗ в Україні, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) та Державного експертного центру України (ДЕЦ).

Як зазначили організатори заходу, дана адвокаційна кампанія спрямована на покращення інформованості серед пріоритетних груп населення щодо вакцинації від COVID-19 і створення додаткових можливостей для досягнення високих охоплень серед медичних працівників і літнього населення.

“На сьогоднішній день вакцинація є однією з найактуальніших тем. Завдяки спільним діям у реалізації заходів з вакцинації, роботі ЗМІ, громадських організацій та всіх причетних, в області успішно продовжується вакцинальна кампанія,” – на цьому наголосив заступник голови ОДА Сергій Ткачук. За його словами, найскладніше наразі – це достукатись до свідомості населення, аби дати зрозуміти, що держава не примушує робити щеплення, а виконує свої обов’язки щодо збереження здоров’я та життя громадян.

В продовження спілкування, учасники заходу обговорили питання щодо стану захворюваності та вакцинації від COVID-19 в області, покращення доступу до інформації з вакцинальної кампанії і наданню послуг для літнього населення у сільській місцевості, шляхів підвищення мотивації медиків та літнього населення до вакцинації, тощо.

Зазначимо, що круглий стіл відбувся в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу, за сприяння Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА, Центру громадського здоров’я Хмельницької області.