07.10.2021 — 14:38

Хмельниччина отримала 28,7 млн грн субвенції на забезпечення житлом дітей-сиріт

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв провів чергове засідання регіональної комісії з питань розподілу у 2021 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Голова комісії Володимир Юр’єв повідомив, що від територіальних громад області надійшли уточненні та доповнені списки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які перебувають на соціально-квартирному обліку та обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Відтак посадовець запропонував переглянути кожен із варіантів окремо аби включити до списків з розподілом коштів державної субвенції наступних у черзі осіб.

За результатами голосування, членами комісії внесено зміни щодо уточнення регіонального загального списку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які перебувають на соціально-квартирному обліку та обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, в порядку черговості взяття на відповідний облік та затвердили уточнений розподіл коштів субвенції між конкретними дітьми в порядку черговості. Також, учасники доручили службі у справах дітей облдержадміністрації довести протокол засідання регіональної комісії до відома місцевих комісій, для співфінансування придбання житла дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Нагадаємо, що цього року для Хмельниччини виділено 28,7 млн грн з метою забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, виділено три вікових категорії осіб, які можуть претендувати на отримання коштів цієї субвенції: 16-23 роки, 23-35 років та старші за 35 років.