08.10.2021 — 08:35

Сергій Ткачук: Питання розбудови безбар’єрного простору на контролі обласної влади

Розбудова безбар’єрного простору, зокрема облаштування об’єктів фізичного оточення та навколишнього середовища за принципами універсального дизайну, який враховує потреби маломобільних груп, передбачено національною стратегією зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року яка розроблена у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Відтак, 7 жовтня під головуванням заступника голови ОДА Сергія Ткачука проведено засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у Хмельницькій області.

Розпочинаючи засідання Сергій Ткачук наголосив, що питання забезпечення інклюзивності в регіоні є одним з найважливіших напрямів роботи облдержадміністрації. “Проблеми наявні у загальному доступі до інфраструктури (як фізичної, так і цифрової), а також у кожній сфері життя людини, зокрема ускладнений доступ до громадського транспорту та об’єктів фізичного оточення, відсутність адаптації інформації, сайтів та додатків для всіх громадян, суспільне несприйняття, бар’єри у доступі до освіти, роботи потребують першочергового вирішення,”-зазначив посадовець.

У ході наради члени комітету обговорили обласний План заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії, та вирішили доопрацювати і внести спільні напрацювання. Крім цього, після завершення публічного обговорення необхідно врахувати подані зауваження та пропозиції, після чого затвердити уже остаточний обласний план заходів.