12.10.2021 — 16:41

Сергій Гамалій: Відтепер діти отримуватимуть якісні медичні послуги у гарних умовах

На цьому наголосив голова ОДА Сергій Гамалій, оглядаючи відремонтоване приміщення консультативної поліклініки Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Раніше поліклініка розташовувалася у маленькій будівлі, збудованій ще у 1966 році, яка колись слугувала пральнею. Зараз заклад знаходиться на першому поверсі у відремонтованому приміщенні Хмельницької обласної дитячої лікарні.

“На ці цілі з обласного бюджету було залучено фінансування у розмірі 200 тисяч гривень. Відтепер наші діти отримуватимуть якісні медичні послуги у гарних, комфортних умовах,”- зазначив Серій Гамалій.

Перебуваючи у закладі, посадовець оглянув діагностичні кабінети, кімнату матері і дитини, а також відділення лікарні, які ще не відремонтовані. Крім цього проінспектував хід будівельних робіт нового корпусу обласної дитячої лікарні.

“Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” ми включили до переліку об’єктів програми цей медичний заклад, наразі ступінь будівельної готовності становить 89%,”-наголосив очільник області.

Варто зазначити, що загальна кошторисна вартість об’єкту – 338 млн грн. Загалом, за 2018-2021 роки за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 167 млн грн, у тому числі 77,5 млн грн коштів ДФРР, 90 млн грн з обласного бюджету.

“Крім того, в рамках програми “Велике будівництво” на 2022 рік ми ініціюємо виділення 300 млн гривень з державного бюджету на обладнання та укомплектування нового корпусу лікарні та ремонту з реконструкцією вже існуючого приміщення,”- підсумував очільник області.