13.10.2021 — 11:23

Сергій Гамалій привітав курсантів НАДПСУ з Днем захисників та захисниць України

Урочисто присягаю українському народові завжди бути йому вірним і відданим, обороняти Україну, захищати її  суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість, сумлінно і чесно виконувати військовий обв’язок, неухильно додержуватись Конституції та Законів України. Такими словами розпочалися урочисті заходи з нагоди  Дня захисників та захисниць України та Дня українського козацтва в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

В урочистостях взяли участь голова ОДА Сергій Гамалій, народні депутати України Сергій Мандзій та Сергій Лабазюк, заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, представники духовенства області.

14 жовтня – визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, незламність національного духу. Це свято всенародної  шани  українських синів та доньок, що у різні часи, на всіх етапах нашої багатовікової історії, ставали  на захист рідної землі.

Під час заходу Перший заступник ректора Національної академії полковник Олександр Мейко привітав усіх присутніх зі святом, довів персоналу вітання від Голови Держприкордонслужби України генерал-майора Сергія Дейнека.

Вітаючи прикордонників, Сергій Гамалій відзначив подвиг захисників за мужність, жертовність, надійний захист українських кордонів. “Українському прикордоннику найкраще відомо якою є ціна миру в Україні, якими зусиллями забезпечується спокій для можливості навчатись та мирно працювати під чистим небом. У наших військових за плечима більше 7 років досвіду боїв російсько-української війни, наші Збройні Сили є однією з найбоєздатніших армій Європи. Український воїн став прикладом усьому світу, як треба любити і боронити рідну землю, як стати стіною для агресії та ненависті,”- зазначив очільник області.

Сергій Гамалій побажав усім стійкості, мирного неба, доброго здоров’я,  успіхів у захисті та розбудові сучасної України та вручив відзнаки облдержадміністрації.

Також хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв-прикордонників.