13.10.2021 — 13:41

Рятувальники Хмельниччини відзначили День захисника і захисниці України

Сьогодні, напередодні величних свят – Дня захисника і захисниці України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці в ГУ ДСНС області зібралися керівництво облдержадміністрації, міської та обласної рад та рятувальники.

Голова ОДА Сергій Гамалій подякував захисникам – чоловікам і жінкам, котрі щодня віддають свою силу, мужність та професіоналізм благородній місії – захисту нас від агресора. «Важко переоцінити важливість і значущість тієї справи, яку виконуєте ви, рятувальники, – продовжив він, – щодня ризикуючи життям, задля порятунку людей під час пожеж та різноманітних надзвичайних подій. Сьогодні, завдяки підтримці нашого земляка – Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, до строю стають три надсучасні пожежні автоцистерни на 5 тонн води кожна на загальну суму 22 млн. грн. На цих автівках у свої гарнізони їдуть вогнеборці з Шепетівки, Красилова, а також ще однією надпотужною машиною посилився обласний центр. Адже наші громадяни мають відчувати, що живуть у державі, яка щоденно дбає про кожного, про розвиток та добробут громад».

Кращих працівників Головного управління за сумлінну службу було нагороджено відомчими відзнаками МВС та ДСНС, грамотами та вручено чергові офіцерські звання.

З вітальним словом до колег звернувся і тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Дмитро Бондар. Від імені рятувальників Хмельниччини він подякував Міністру МВС, Голові ДСНС, керівництву обласної державної адміністрації та обласної ради, Хмельницької міської ради за співпрацю та розуміння, за всебічну підтримку і допомогу в питаннях розвитку і вдосконалення пожежно-рятувальної служби Хмельниччини. Запевняю вас, що ми і надалі будемо чесно і гідно нести службу, – продовжив Дмитро Володимирович, – захищати життя і здоров’я людей, національні багатства задля зміцнення нашої держави. Адже початку поточного року надзвичайники Хмельниччини зберегли 466 людських життів. Дякую вам, захисники і захисниці, вашим рідним і близьким за безмежне терпіння й розуміння своїх синів і дочок, чоловіків та дружин, котрі заступають на бойове чергування, щоб у будь-яку мить вирушити на допомогу. Бажаю вам мирного неба над головою, родинного благополуччя, міцного здоров’я, твердої віри у світле майбутнє, сили рухатися вперед та гідно охороняти громади від лиха. Хай Пресвята Богородиця береже всіх нас і нашу рідну Україну.

 

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області