18.10.2021 — 16:04

Жовтень – місяць кібербезпеки

Чому правила кібергігієни особливо важливі для державних службовців?

Кібергігієна – це сукупність практик, які адміністратори та користувачі комп’ютерних систем можуть застосовувати для покращення своєї безпеки в Інтернеті, коли вони кожного дня переглядають вебсторінки, надсилають електронні листи, SMS-повідомлення тощо.

Зростає кількість фішингових атак на державні установи. Злочинці активно маскуються під офіційні авторитетні організації, з метою отримання персональних даних – для подальшого використання.

Високий рівень комп’ютеризації вимагає дотримання певних правил поведінки для убезпечення себе та оточення від загроз в інформаційній сфері.
Кіберзлочинці добре знаються на соціальній інженерії, тобто розумінні людської поведінки та факторів, що на неї впливають. Тому вони досить успішно обманюють навіть складні системи.

Дивіться відео, щоб засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак кібер-атак.
(посилання на відео)

Слідкуйте за сторінкою Координатора проектів ОБСЄ в Україні @OSCE.Ukraine.Projects та сторінкою @Працюй Безпечно!
Підпишіться на YouTube канал Координатора https://tinyurl.com/YouTubeOSCEProjectsInUkraine !
Діліться цим відео та іншими матеріалами з колегами!

Відео створене в рамках проекту “Посилення спроможностей українських державних органів у сфері кібергігієни та кібербезпеки”, що реалізується Координатором проектів ОБСЄ у партнерстві з НАДС @nads.gov.ua та Української школи урядування @usg.gov.ua, за підтримки урядів Німеччини (Auswärtiges Amt Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew @ForeignCommonwealthAndDevelopmentOffice @ukinukraine) та Сполученого Королівства (Foreign, Commonwealth & Development Office British Embassy Kyiv @AuswaertigesAmt @deutschebotschaftkiew).