21.10.2021 — 16:15

Сергій Тюрін: Питання виплати заборгованості по заробітній платі на постійному контролі влади

Питання виплати заборгованості по заробітній платі працівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності перебуває на постійному особистому контролі керівництва області.

 Тож сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін спільно з заступником голови ОДА Володимиром Біликом та головою обласної ради Віолетою Лабазюк провели зустріч з  керівниками окремих комунальних підприємств області щодо обговорення питань фінансово-господарської діяльності окремих підприємств та погашення заборгованості із заробітної плати.

У ході обговорення присутні розглянули можливі варіанти оптимізації, розвитку та подальшого функціонування КНП “Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка” та ОФ “Кіновідеопрокат” в умовах пандемії у зв’язку із зменшенням відвідувачів та шляхи погашення заборгованості із заробітної плати до кінця поточного року.

Наразі заборгованість із заробітної плати КНП “Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка” становить більше 1,9 млн грн. Аби оптимізувати чисельність працівників штат було скорочено до 124 людей. Аби напрацювати нову клієнтську базу та забезпечити подальше збільшення фінансових надходжень підприємством активізовано здійснення виїздів у райони для надання лікувальних послуг малозахищеним верствам населення.

Сергій Тюрін звернув увагу керівника установи на питання посилення контролю за надходженнями фінансових ресурсів, а також забезпечення належної фіксації прийому пацієнтів.

Також присутні заслухали інформацію про ситуацію, що склалась у ОФ “Кіновідеопрокат”. Окрім того, що у підприємства наразі більше 700 тис грн заборгованості із виплати заробітної плати, у закладі виникло аварійне руйнування частини стелі в одному із кінозалів, а також відсутня вентиляційна система та опалення через несправний вентиль.

З метою розв’язання цих питань  засновником підприємства вирішено створити робочу групу, яка має напрацювати стратегію та напрямки розвитку і подальшого функціонування ОФ “Кіновідеопрокат”. Також має бути здійснено обстеження будівлі, щоб визначитись з обсягом ремонтних робіт та забезпечити повноцінну роботу кінотеатру.