26.10.2021 — 19:15

Сергій Гамалій: Якість та доступність освіти в пріоритеті влади

Забезпечення рівного доступу дітей до навчання знаходиться в пріоритеті влади, адже таким чином ми формуємо гарне майбутнє для нашої молоді, наших громадян, нашої держави.

Сьогодні голова ОДА Сергій Гамалій разом із заступником Сергієм Ткачуком вручили ключі від новенького шкільного автобуса для НВК №1 Чемеровецької громади.

Це стало можливим завдяки рішенню уряду України щодо перерозподілу субвенції з державного бюджету. Для Хмельниччини будо виділено фінансування у розмірі 18 млн гривень, за які придбано 14 шкільних автобусів для громад Хмельницької області на умовах співфінансування (70 % – за рахунок освітньої субвенції, 30% – за рахунок коштів місцевих бюджетів).

«Важливо, щоб школярі та вчителі області могли своєчасно і комфортно дістатись до навчального закладу, особливо діти з найвіддаленіших куточків нашої області,» – зазначив Сергій Гамалій та запевнив присутніх, що цей автобус відповідає усім вимогам для безпечного перевезення дітей.

Вручивши ключі від автотранспорту, очільник області побажав підростаючому поколінню сумлінно навчатись, досягати нових успіхів у різноманітних конкурсах та олімпіадах.