27.10.2021 — 14:24

Юні скороходи Хмельниччини в Івано-Франківську серед кращих

24 жовтня в Івано-Франківську відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби на 35 км серед дорослих та молоді, командний чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20 км серед дорослих та молоді, командний чемпіонат України зі спортивної ходьби серед ДЮСШ і СДЮСШОР та ювілейний XXV міжнародний Кубок «Вечірній Івано-Франківськ». Участь у змаганнях взяли 175 атлетів з 12 областей України, а також з Польщі, Литви, Латвії й Угорщини.

Хмельниччина була представлена 11 спортсменами лише юнацького віку з дитячо-юнацьких спортивних шкіл Старокостянтинова, Хмельницького та Славути. Командний чемпіонат України зі спортивної ходьби серед ДЮСШ та СДЮСШОР впевнено виграли скороходи Волині, другими стали житомиряни, сумчани треті. Збірна нашої області посіла 5 місце (195 очок), поступившись четвертій команді з Київщини 4 очками.

В особистому заліку свої лідерські позиції серед спортсменів до 16 років вкотре підтвердив рекордсмен України в ходьбі на 3000м по стадіону у віковій групі U-16 Роман Горбачов зі Старокостянтинова. Цього разу він подолав 3 км по шосе за 13 хв 11 сек і випередив найближчого переслідувача на 25 секунд. Романа включено до складу юнацької збірної України для участі в наступному році в міжнародних стартах.

Третьою фінішувала на дистанції 2 км (11 хв 09 сек) серед дівчат до 12 років хмельничанка Дар’я Боднар. Дебютантка змагань всеукраїнського рівня Катерина Черняк зі Славути  подолала 3 км за 16хв 48сек, посівши 5 місце серед дівчат до 14 років. Шостою подолала серед дівчат вікової групи U16 5 кілометрів (28хв 02сек) хмельничанка Дар’я Лещенко.

Вітаємо спортсменів та їх наставників Олександра Вербицького, Олену Лещенко, Тетяну Черняк з успішним завершенням літнього сезону.