30.10.2021 — 14:55

Всеукраїнська екологічна ініціатива

Ліс – це свіже повітря та чисте довкілля. Завдяки лісу зберігається біорізноманіття. Тож 30 жовтня 2021 року у рамках екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна» працівники Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації спільної з керівництвом Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства, представниками ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» та Зіньківської сільської ради здійснили висадку дерев на території Зіньківського лісництва ДП «Ярмолинецьке лісове господарство».

Під керівництвом досвідчених лісівників Хмельниччини було відібрано саджанці саме тих дерев, які відповідають даній місцевості.

Перед висадженням дерев керівництвом Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства проведено інструктаж стосовно використання інвентаря.

 Загалом у рамках програми передбачається за 3 роки висадити 1 мільярд нових дерев, а за 10 років площу лісів збільшити на 1 мільйон гектарів.

Всеукраїнська екологічна ініціатива набирає обертів та продовжує об’єднувати різні громади. Стати учасником екологічної акції можуть абсолютно усі, хто вболіває за озеленення свого регіону та долучається до екологічного руху країни.