01.11.2021 — 14:15

Кросмени Хмельниччини призери чемпіонату України

29-30 жовтня на старт чемпіонату України з кросу в Ужгороді вийшли 345 легкоатлетів різних вікових груп з 24 областей України та з міста Києва. Змагання подарували глядачам справжню боротьбу за золото й путівки на чемпіонат Європи. Їх здобували в особистому заліку лише ті, хто діставався фінішу першим. З цим завданням на відмінно впорався кам’янчанин Андрій Атаманюк, котрий впевнено виграв забіг серед юніорів U20 на 6км (19хв19 сек).

У змаганнях серед чоловіків U23 (вікова група молодь) напружена боротьба за першість відбувалась між трьома вихованцями ДЮСШ Хмельницької області, котрі нині представляють різні регіони. Зрештою, на фініші чемпіона Вадима Лонського з Донеччини й срібного призера хмельничанина Владислава Мартинюка розділили чотири секунди. Час переможця з бігу на 8 км – 25 хв 47 сек. Третім завершив цю дистанцію киянин Василь Сабуняк.

Майстер спорту Вадим Лонський сформувався як перспективний бігун в Старосинявській ДЮСШ, а Мартинюк та Сабуняк розпочинали спортивну кар’єру в групі Лідії Івчук у Полонській ДЮСШ. Ще одна вихованка Лідії Костянтинівни – наразі киянка Анжела Бондар, без проблем виграла першість серед жінок молодіжної групи U23 на дистанції 2 км (7хв).

У підсумку команда Хмельницької області, до складу якої увійшли 23 спортсмени з Хмельницького, Старої Синяви, Нетішина, Полонного та Кам’янця- Подільського, виступила успішно. Названих лідерів змогли підтримати юнаки та юніори як в індивідуальних дисциплінах, так і у змішаній естафеті 4 по 1 км, в якій посіла 5 місце.

У нагороду збірній Хмельницької області дістався кубок за третє місце. Попереду виявились лише команди Вінницької області та Києва, котрі спромоглися виставити найбільшу кількість учасників (38 та 37 відповідно) і уникнути штрафних очок.

На змаганнях, окрім грамот та медалей, кращі кросмени отримали ще й грошові призи від легкоатлетичного клубу “Легонькових” і ТОВ А-КВАТРО.