05.11.2021 — 15:09

Тривають рейдові перевірки стану дотримання протиепідемічних обмежень на території Хмельницької області

Тривають перевірки стану дотримання протиепідемічних обмежень на території Хмельницької області. Контроль здійснюють 50 рейдових груп, 25 з них – спільні групи, до яких залучені фахівці Держпродспоживслужби, працівники підрозділів патрульної поліції та Національної поліції.

За минулу добу працівниками Держпродспоживслужби охоплено контролем 192 суб’єкти господарювання, з них 4 ЗОШ, 7 дошкільних закладів, 22 заклади громадського харчування, 71 об’єкт торгівлі продовольчими товарами, 45 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 12 агропродовольчих ринків та 31 інший об’єкт. У ході перевірок виявлено порушення на 27 об’єктах, надано 27 пропозицій щодо їх усунення, передано 20 інформацій для реагування в органи місцевого самоврядування, проведено 192 профілактичних бесіди із суб’єктами господарювання, передано 14 інформацій для реагування до підрозділів ГУ Національної поліції.

Загалом за період з 30.10.2021 по 05.11.2021 року  охоплено обстеженнями з контролю за дотриманням карантинних заходів щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби (COVID-19) 1659 об’єктів (28 ЗОШ, 43 дошкільних заклади, 1 гуртожиток, 169 закладів громадського харчування, 668 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 386 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 82 агропродовольчих  ринки, 282 інших об’єкти – аптеки, салони краси, торгово-розважальні центри, спортивні зали, фітнес центри та інші), всього охоплено контролем  за весь період карантину  – 108015  об’єктів. На 218 (13.1%) об’єктах виявлено порушення встановлених вимог. Серед зафіксованих порушень – відсутність засобів індивідуального захисту органів дихання; відсутність позначок на входах, виходах і в місцях розрахунку щодо дотримання відвідувачами безпечних відстаней; порушення режиму дезінфекції; недостатній запас засобів індивідуального захисту.

Щоденно Патрульною поліцією Хмельниччини проводиться профілактична робота серед населення області з метою попередження правопорушення у сфері запобігання поширенню хвороби: перевіряється виконання обмежувальних заходів водіями та пасажирами громадського транспорту щодо перевезень під час карантину; проводиться патрулювання прибудинкових територій багатоповерхових житлових будинків, перевіряються заклади з масовим перебуванням людей (кінотеатри, заклади громадського харчування, фітнес центри та ін.). За добу здійснено 98 перевірок маршрутних транспортних засобів, 29 разів проведено патрулювання прибудинкових територій багатоповерхових житлових будинків; 31 раз проведено поверхневий огляд громадян та перевірку документів; 36 разів перевірено заклади з масовим перебуванням людей (кінотеатри, заклади громадського харчування, фітнес центри та ін.). За результатами складено 1 адміністративний протоколи та 2 постанови за порушення вимог щодо використання засобів індивідуального захисту.

Рейдовими групами в складі представників Національної поліції та НГУ здійснюється щоденний контроль за дотриманням юридичними та фізичними особами карантинних обмежень. Протягом минулої доби поліцейськими Хмельницької області складено 101 адмінпротокол за ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей). Також протягом минулої доби перевірено 91 транспортний засіб та 105 осіб, які в них перебували. Відповідно до розпорядження №66 від 10 серпня 2020 року «Про пасажирські перевезення», з метою забезпечення контролю за виконанням протиепідемічних заходів, було перевірено 78 транспортних засобів. За тиждень складено 473 адміністративних протоколи за ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей).

До інформаційної роботи з метою забезпечення дотримання населенням області карантинних обмежень долучилися рятувальники. За добу підрозділами Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області здійснено 6 виїздів для інформування населення за допомогою сигнально-гучномовних пристроїв щодо дотримання протиепідемічних заходів та необхідності вакцинації, в ході яких охоплено 3 місця з масовим перебуванням людей, 18 вулиць, 45 зупинок громадського транспорту.