08.11.2021 — 14:16

Сергій Гамалій привітав діячів культури Хмельниччини з професійним святом

Культура  – невід’ємна частина кожної держави, а саме українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність.

Сьогодні, напередодні Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, кращих діячів цієї галузі вітали голова ОДА Сергій Гамалій, народний депутат України Сергій Мандзій, заступник голови ОДА Володимир Білик, голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Варто відзначити, що розвиток культури є одним із головних чинників на шляху до процвітання країни, а завдяки невтомній праці письменників, художників, композиторів та режисерів зберігається та примножується національний культурний скарб.

Тож вітаючи присутніх, Сергій Гамалій відзначив, що Президент України Володимир Зеленський вважає галузь культури основною у справі формування високодуховної культурної української нації, а культурний розвиток регіонів визнаний одним із пріоритетів державної політики.

“Мережа закладів культури має бути максимально збережена, відновлено пам’ятки архітектури, а послуги в цій галузі, що надаватимуться в центрах культурних послуг – доступними для громадян. Відтак, 4 проекти від Хмельниччини потрапили до президентської програми “Велика реставрація” – архітектурні пам’ятки Кам’янець-Подільського, Меджибожа і Самчиків,”- зазначив очільник області та наголосив на вагомому внеску області в розвиток українського кіно. “Перший Хмельницький кінофестиваль дав можливість заявити про себе молодим режисерам, сценаристам, акторам не тільки Хмельниччини, але і митцям з багатьох куточків України,” – додав Сергій Вячеславович.

Зі словами подяки та вітання кращим працівникам галузі голова ОДА Сергій Гамалій вручив відзнаки обласної державної адміністрації та цінні подарунки.