12.11.2021 — 10:41

ДБР відзначає 3-ю річницю своєї діяльності

Листопад – визначний місяць на шляху створення та формування Державного бюро розслідувань, адже 12 листопада  Верховна Рада ухвалила закон про створення ДБР. Цьогоріч цей правоохоронний орган святкує свою 3-ю річницю.

Привітали керівництво та працівників Територіального управління голова обласної адміністрації Сергій Гамалій, його заступники Сергій Тюрін, Сергій Ткачук та Володимир Білик, голова обласної ради Віолета Лабазюк та почесні гості.

Варто зазначити, що за три роки діяльності Територіальним управлінням ДБР, що розташоване у місті Хмельницькому, змінено штатну структуру та створено в кожному обласному центрі окремі слідчі оперативні підрозділи, які в даний час уже сформовано та укомплектовано. Впевнено здійснюється робота протидії правопорушень у сфері корупції, екології, розкрадання бюджетних коштів та протидії військовим злочинам.

Директор Територіального управління ДБР Владислав Васильєв поінформував присутніх, що за 9 місяців поточного року до суду скеровано 400 обвинувальних актів. Також здійснюються заходи щодо протидії  розкраданню коштів з державного бюджету, зокрема скеровано до суду обвинувальний акт щодо заволодіння коштами однією з військових частин, яка розташована у Вінницькій області.

Вітаючи представників Територіального управління, Сергій Гамалій відзначив важливість діяльності усіх правоохоронних органів, зокрема й ДБР.

“Ви ті, на кого покладена чи не найважливіша місія – встановлення справедливості у суспільстві шляхом незалежного та всебічного розслідування злочинів, притягнення винних до відповідальності незалежно від їх статусу, ресурсу, позиції чи зв’язків,”- наголосив очільник області й додав, що лише спільними зусиллями можливо утвердити в суспільстві нульову толерантність до корупції та інших злочинів, які підривають авторитет країни.

Сергій Гамалій подякував за  відповідальне ставлення до роботи та побажав представникам управління натхнення, витривалості, стійкості, аби завойовувати довіру громадян.

Кращим працівникам вручено відзнаки обласної державної адміністрації та цінні подарунки.