09.11.2021 — 17:13

Школярі Полонської громади отримали новий автобус

Цьогоріч автопарк закладів загальної середньої освіти Хмельниччини, завдяки ефективній співпраці держави та місцевої влади, поповнився 14 шкільними автобусами. Сьогодні, за дорученням голови ОДА Сергія Гамалія, до Новоселицького НВК Полонської громади завітав заступник голови адміністрації Володимир Білик, щоб передати громаді ключі від ще одного нового автобуса.

Розділити цей приємний момент із громадою також завітали народний депутат України Олена Копанчук, голова обласної ради Віолета Лабазюк, голова Шепетівської РДА Анатолій Катеренчук, директор Департаменту освіти, науки молоді та спорту Дарія Басюк та голова Полонської громади Франц Скримський.

“Сьогодні ми бачимо, що з ініціативи Президента України Володимира Зеленського, за підтримки народних та обласних депутатів, обласної та місцевої влади активно покращується навчальний процес, який сприятиме комфортному перебуванню наших дітей у навчальних закладах. Наша спільна мета – це підтримка досягнень заради зростаючого покоління. Ми повинні докласти усіх зусиль, аби діти та молодь громади бачили своє майбутнє на рідній землі, користувалися зручною та розвиненою інфраструктурою та прагнули пов’язати своє життя з нашим краєм,” – наголосив Володимир Білик.

Варто зазначити, що шкільний автобус виробництва Чернігівського автозаводу ТОВ «Еталон-Авто», придбано через систему публічних електронних закупівель ProZorro на умовах співфінансування за кошти освітньої субвенції та місцевого бюджету.

Вартість шкільного автобуса становить 1,9 млн. грн, з них кошти освітньої субвенції – 1,3 млн. грн, кошти співфінансування громади – майже 0,6 млн. грн.

Оновлення шкільного автопарку було довгоочікуваним для Полонської НВК, відтепер педагогічний колектив зможе використовувати шкільний автобус не тільки для довезення дітей на навчання, а й для проведення екскурсій, участі у культурно-масових заходах громади та області.