09.11.2021 — 17:44

Теофіпольська громада отримала 3 нових шкільних автобуси

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій спільно з народною депутаткою України Оленою Копанчук,  Теофіпольським селищним головою Тененевим Михайлом, почесними гостями розділили радість з юними вихованцями шкіл і їх наставниками та вручити ключі від трьох шкільних автобусів директорам шкіл Теофіпольської громади.

Варто зазначити, що в рамках реалізації реформи децентралізації Теофіпольська громада приєднала до себе чималу кількість населених пунктів. Та після проведення оптимізації освітньої мережі постало питання забезпечення комфортного довезення дітей та вчителів до опорних шкіл. Аби вирішити цю проблему,  голова Теофіпольської громади звернувся до Президента України Володимира Зеленського на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Тож відповідно до доручення Президента, урядом було здійснено перерозподіл субвенції з державного бюджету, в результаті чого Хмельниччина отримала кошти на придбання шкільних автобусів для Теофіпольської громади.

“Сьогодні жителі громади мають нагоду на власному досвіді переконатись, що влада чує людей і допомагає їм у вирішенні проблем. Цьогоріч в області спільними зусиллями державного і місцевих бюджетів придбано 14 нових шкільних автобусів, які забезпечать комфортне підвезення дітей та вчителів до закладів освіти. Три з них будуть здійснювати довезення дітей у вашій громаді,”- наголосив Сергій Гамалій.

Вручаючи ключі від новеньких шкільних автобусів, очільник області побажав, щоб авто довго та якісно слугували в організації підвезення учнів, педагогів та забезпечували дітям активне шкільне життя.

Зауважимо, що вартість одного шкільного автобуса становить 1,9 млн грн. На придбання 3 автобусів було витрачено 5,8 млн грн, з них кошти громади становлять 1,7 млн грн.