12.11.2021 — 15:21

Результати брифінгу за 12.11.21. Відео

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Сергій Ткачук під час брифінгу розповів про ситуацію в області із COVID-19.

Головні тези брифінгу:

 ➡ Хмельниччина продовжує перебувати в “червоній” зоні. На сьогодні в області задіяно 25 закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19. Загалом розгорнуто 3035 ліжок, з них 268 ліжок для дітей.

 ➡ Триває робота щодо забезпечення киснепостачання лікувальних закладів області. Так, завдяки скоординованій роботі Міністерства охорони здоров’я України та підтримці Запорізької ОДА,  днями область отримала велику партію кисню, що дало змогу заповнити кріоциліндр у госпіталі ветеранів війни та приймати хворих на COVID-19.

 ➡ Якщо порівнювати з минулим тижнем, то завантаженість ліжкомість в стаціонарних закладах області, що надають допомогу хворим на COVID-19 становила 65,7%, станом на сьогодні – 65,2%. Зниження показника відбулося завдяки тому, що додалися нові заклади охорони здоров’я і була збільшена кількість ліжкомісць для госпіталізації.

 ➡ План вакцинації в 11500 щеплених за день в регіоні не виконується. Поряд з цим, кількість вакцинованих за попередній тиждень збільшилася, так за 4 дні цього тижня вакциновано понад 29 тис. осіб, а за 4 дні попереднього тижня – 27700.

 ➡ В області продовжують працювати рейдові групи, що перевіряють стан дотримання протиепідемічних обмежень, встановлених через епідемію COVID-19. Також з понеділка в регіоні перебуватиме комплексна мобільна група, до складу якої увійдуть представники центральних органів виконавчої влади. Перевірки стосуватимуться  дотримання суб’єктами господарювання, державними установами та громадянами протиепідемічних заходів.

 ➡ В області триває робота над збільшенням кількості центрів масової вакцинації. Зокрема, розглядається можливість відкриття ще одного центру вакцинації на базі гіпермаркету «Епіцéнтр К» у м. Хмельницький.

 ➡ Вкотре наголошено на важливості неухильного дотримання протиепідемічних заходів та проведення вакцинації.